≫ 

Alek Boldvin pucao iz pištolja-rekvizita, ubio koleginicu: Kako ćorci mogu da ubiju?

Ovo nije prvi incident na snimanju filma koji se završio tragedijom

  • 7
Alek Boldvin Foto: Profimedia/AFP

Vest da je američki glumac Alek Boldvin upucao koleginicu Halinu Hačins i povredio reditelja Džoela Souza na snimanju filma "Rust" nakon što je pucao iz pištolja-rekvizita odjeknula je svetom, a sada se postavlja pitanje kako ova vrsta pištolja može da ubije.

Ovo nije prvi put da se pucnjava na setu završila tragedijom. Glumac Brendon Li, sin legende Brus Lija, umro je 1993. godine kada je imao samo 28 godina dok je snimao film "Vrana".

Iz revolvera, koji je bio nepropisno pripremljen zbog nemara dela osoblja, pucao je Lijev kolega tokom scene. Metak je otišao direktno u Lijev stomak.

Pištolj je prvobitno bio napunjen ćorcima, ali je kasnije otkriveno da je metak bio zaglavljen u cevi iz prethodne scene. Kada je ćorak ispaljen, izbacio je metak i Li je zadobio fatalan udarac.

U drugom incidentu američki glumac Džon Erik Heksum umro je u 26. godini kada je slučajno ispalio metak u sebe na snimanju televizijske serije "Cover Up" 1984.

On se navodno dosađivao nakon odlaganja snimanja, pa je počeo da se igra pištoljem napunjenim ćorcima i, u šali, prislonio pištolj na glavu i povukao obarač.

Nažalost, Džon nije znao da čak i kada u pištolju nije pravi metak, već onaj filmski, to može biti fatalno. Krhotine punjenja u pištolju završile su u njegovom mozgu. Hitno je prebačen u bolnicu i podvrgnut operaciji koja je trajala punih pet sati. Nažalost, nije mu bilo spasa.

Iako ćorci ne sadrže zrno, te se kao efekat čuje samo pucanj, čaura koja se nalazi u njemu ipak može ozbiljno da povredi onoga u koga je pištolj uperen.

Ukoliko se oni upere u glavu, ili neki vitalni deo na licu, poput oka, ćorci mogu da izazovu i smrt. Dok ćorci ne sadrže metalne projektile, tu je barut. Kada se ispali, prah se zapali i sila gasa koji eksplodira može da rani na blizinu.

Ipak, ukoliko ste udaljeni nekoliko metara od samog pucnja, ćorci ne bi trebalo da izazovu bilo kakvu štetu, prenosi The Straits Times.

Rekvizit-pištolj nije uvek igračka ili lažni pištolj i može da bude potpuno funkcionalno oružje.

Portparol Boldvina je u saopštenju rekao da je incident izazvao neispravna rekvizit-puška sa ćorcima.

Policija u saopštenju navodi da je prerano reći o kakvom se događaju radilo i nisu upotrebili termin nesreća, ostavljajući to istražiteljima.

Prema navodima istražitelja nemili događaj zbio se prilikom snimanja scene koja je uključivala korišćenje rekvizita vatrenog oružja, kada je došlo do ispaljivanja.

Video: Prikazana crkva u kojoj je Alek Boldvin upucao koleginicu: Prvi snimci sa mesta velike tragedije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neki tamo

    22. oktobar 2021 | 12:44

    Ako sam dobro razumeo ovo dvoje imaju prostelne rane. U tom slučaju nema govora o ćorcima, gasovima i slično. Pitanje je samo ko je punio pištolj, i da li je scena koja je igrana zahtevala da glumac puca u pravcu snimateljske ekipe. Po meni ovo je ubistvo, još samo videti ko je kriv.

  • Brundova osveta

    22. oktobar 2021 | 13:55

    Podvala.Holivud je leglo satanizma i covekomrznje.

  • Istorija

    22. oktobar 2021 | 12:55

    Se ponovila, kao Brendon Li

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA