≫ 

Priča o ocu otetog dečaka, koji je ubio pedofila u živom programu tokom jutarnjih vesti

Džef Ducet, trener karatea, odveo je Džodija više od 1200 kilometara od njegove kuće u Luizijani, u kalifornijski hotel, u martu 1984. godine

  • 2
Dečak ulica šetanje Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Čovek kojeg je kao 11-ogodišnjaka kidnapovao pedofil, prvi put je progovorio o zlostavljanju koje je preživeo, kao i trenutku kada je njegov otac ubio ubio otmičara i to tokom uključenja uživo na televiziji.

Džef Duse, trener karatea, odveo je Džodija više od 1200 kilometara od njegove kuće u Luizijani, u kalifornijski hotel, u martu 1984. godine.

Gari Plauč, Džodijev otac, upucao je Džefa na aerodromu u Luizijani, ispred televizijskih kamera, prenosi Mirror.

Pedofil je uhvaćen kada je dečaku dozvolio da pozove majku da ga pokupi. Policija ga je uhapsila i odlučeno je da će biti premešten, a onda je otac nesrećnog dečaka odlučio da pravdu uzme u svoje ruke.

Skriven ispod bejzbol kape i naočara, došao je na aerodrom da se osveti za sve što je Džef uradio njegovom sinu. Pištolj je opalio samo jednom, metak je pogodio pedofila u glavu.

Džodi je rekao da se još uvek seća dana kada je video svog tatu kako puca u njegovog napadača, u jutarnjim vestima u 6 časova.

- Zašto, Gari, zašto? - povikao je tada jedan od policajaca, prepoznavši oca žrtve.

Ove reči su se toliko urezale u dečakovo sećanje, da su postale naslov njegove knjige, koja govori o njegovom tati i strašnom incidentu na aerodromu.

Mnogo godina kasnije, priznao je da je snimio incident na kasetu i da je, kao dečak, mogao da ga gleda iznova i iznova, pokušavajući da razume šta se dogodilo.

- Činilo se kao da nije stvarno - rekao je on.

Mnogi Amerikanci njegovog oca su videli kao heroja, ali on nije mislio tako.

- Isprva sam bio veoma uznemiren. U tim godinama, želeo sam da Džef samo prestane, ali ne i da umre - rekao je Džodi.

Njegov otac proveo je jedan vikend u pritvoru, ali je na kraju pušten na uslovnu i osuđen je na društveno korisni rad, umesto zatvorske kazne.

Džodi, iako je na kraju razumeo postupke svog oca, rekao je da je mnogo važnija bila podrška, a ne ugrožavanje sopstvene slobode zarad zadovoljenja pravde.

On je dodao da je incident sa aerodroma veoma uticao na odnos koji je do tada imao sa svojim ocem, ali vremenom, sve se ipak vratilo u normalu, kada je Gri objasnio sinu da se tada osećao kao da "nema ništa da izgubi".

Džodi je rekao da nije ljut na svog kidnapera zato što je shvatao da je on "sociopata koji nije sposoban za empatiju i ljude je koristio isključivo za zadovoljenje svojih potreba".

On se nada da će njegova knjiga pomoći žrtvama i roditeljima koji su pretrpeli nešto slično onome što je i on doživeo.

Video: Policija upala kroz prozor da bi ih spasila: Majka decu ostavila zaključane danima u stanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👍👍

    1. novembar 2021 | 10:01

    E to je pravi otac!!!!

  • Aljoša Dupor

    1. novembar 2021 | 10:17

    Sve ove "bez empatije" pod mac... čisto da se vidi kako je kad je i društvo prema njima tako postavljeno... da zadovolji svoje potrebe (društvo)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA