Osuđen austrijski policajac koji je savetovao begunca iz BIH: "Bolje ostani u Sloveniji"

jih dvojica se poznaju još od 2017. godine kada je Bosanac ponovo uhapšen nakon bekstva iz zatvora, a za to vreme Bosanac mu je odavao tajne o ljudima iz kriminalnog miljea

  • 0
Policajac policija Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Austrijski policajac optužen je za zloupotrebu položaja jer je savetovao poznatog kriminalca iz BIH koji ga je kontaktirao nakon bekstva iz zatvora.

- Možete li mi pomoći - napisao je poznati kriminalac, državljanin BIH, koji se tereti za čak 16 krivičnih dela, jednom policajcu iz Austrije.

On je Bosancu potvrdio da protiv njega postoji nalog za hapšenjem, a zatim ga posavetovao da je za njega najbolje da ostane u Sloveniji.

Policajac je u međuvremenu u sopstvenoj režiji, tajno, ispitivao slučaj i nalog za hapšenje bosanskog kriminalca.

- Svesno je zloupotrebio svoj položaj - rekao je državni tužilac na suđenju.

Njih dvojica se poznaju još od 2017. godine kada je Bosanac ponovo uhapšen nakon bekstva iz zatvora, a za to vreme Bosanac mu je odavao tajne o ljudima iz kriminalnog miljea.

- Poslednje što je moj klijent želeo je da zaštiti zločinca - rekao je danas branilac policajca, prenosi Kronen zeitung.

On je danas osuđen na osam meseci uslovne kazne i moraće da plati novčanu kaznu od 960 evra. Policajac je u međuvremenu suspendovan sa posla, ali neće dobiti otkaz jer je na sudu priznao zločin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA