≫ 

Taksista dementnoj baki uzeo 100 evra za vožnju: "Kako ga nije sramota"

Ćerka dementne žene kaže da bi taksista trebalo da se stidi što je vožnju dugu svega 9 kilometara naplatio 100 evra

  • 14
Taksi  stara žena Austrija Foto: Pixabay

Jedan taksista iz Austrije iskoristio je to što je baka koja mu je sela u vozilo dementna, te joj je vožnju dugu samo devet kilometara naplatio neverovatnih 100 evra.

Hildegard V. (84) se prošlog ponedeljka iskrala iz staračkog doma u Svetom Florijanu oko 9 sati ujutru i zaustavila taksi kako bi otišla do kuće gde je nekada živela. Po dolasku u Tilisburg, taksista je, izgleda, dementnoj bakici vožnju naplatio 100 evra.

Njena ćerka Romana G. je ogorčena. Smatra da vozač nikako nije smeo da iskoristi situaciju i ojadi ženu, koja većinu vremena nije svesna sveta oko sebe. Romana je sigurna da njena majka nije pokradena jer je Hildegard, kako kaže, pre dolaska kući, uspela da svrati i do banke da podigne veću svotu novca.

- Mama je pravo iz doma otišla u banku i podigla 540 evra sa njenog računa. Sestra je to saznala u banci istog dana. Mama je dugogodišnji klijent, a i dalje zna kako se zove, tako da su joj u banci bez problema isplatili novac - priča Romana.

Kući je, umesto sa 540 evra, stigla sa 440.

Ipak, ćerkama je i dalje misterija kako je Hildegard uopšte uspela da zaustavi taksi.

- Možda je na ulici zamolila nekog da joj pozove vozilo. Ona kod sebe nije imala mobilni telefon, niti je bilo govornice u blizini, a ni taksi stanice. Možda ga je zaustavila na ulici. Dom nije daleko od autobuske stanice. U banci su nam rekli da je mama pitala gde je sledeća autobuska stanica - priča Romana za Heute.

Da je baka pobegla iz doma saznali su tek kada se pojavila na vratima kuće, u kojoj živi njen partner. On je pozvao ćerke oko 9.30 i rekao da je Hildegard nekako sama došla kući.

- Uvereni smo da ju je taksista orobio jer kada je sestra rekla da kreće ka kući da bi je vratila u dom, mama je rekla da mora još malo da sačeka jer čovek koji ju je dovezao mora da vrati kusur - objašnjava Romana.

Kaže da se oko 11.30 kasnije iznenada stvorio taksista pred kućom, koji je rekao da je tu da babu vrati u dom. Kako ćerka u tom trenutku nije znala da je baka ostala "kratka" za 100 evra, taksisti se zahvalila i ispratila ga, da ništa nije ni pitala za novac. Romana ne može da se seti koje taksi udruženje je u pitanju, ali komšije svedoče da su videle Hildegard da je izašla iz taksija ranije tog jutra, kada se pojavila na vratima kuće.

- Nema mnogo udruženja u našem kraju. Pozvala sam dva udruženja, ali navodno njihovi vozači nisu prevezli mamu - kaže Romana.

Ona kaže da bi vozača koji je iskoristio situacija što mu je u vozilo ušla dementna starica trebalo da bude sramota.

- Strašno mi je što neko iskorišćava osobu u takvom stanju - kaže Romana.

Novca više nema pa nema, a ona je na Fejsbuku pozvala vozača da se sam javi.

- Ako je bar imalo pošten, vratiće pare - rekla je Romana.

Nije poznato zašto taksista, ako se zaista ponovo pojavio pred kućom, nije vratio kusur koji je obećao dementnoj baki.

Video: Širom sveta se od korona virusa umire, a on se šali: Ruski taksista dočekuje putnike sa gas maskom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steva oluja

    29. oktobar 2021 | 17:25

    Taxista u bgd. Uzo dvojci maloletnika 40€ od marakane do Banovog brda. Nesretnik.

  • Brk

    29. oktobar 2021 | 16:56

    Aaaaaa Austrija....mora da nije Austrijanac.Već sam pomislio da je beogradski taksista pa da pitam čemu čuđenje kad ono gastarbajter ...

  • Radovan

    29. oktobar 2021 | 18:35

    Od aerodroma Nikola Tesla do naselja Galenika , Zemun neće da voze prvih 6 vozila a ostala dva vozila pogodba.U pitanju je Beo Taxi. Kaže vozim samo do Novog Sada.Bez uključenog taksimetra. Sleteli smo iz Antalije sa gostima zato nisam pravio probleme.Kontaktirao sam od kuće sve i na kraju saobraćajnu inspekciju.Kažu trebao sam da upišem broj vozila i da prijavim njima. Ne znam ko su ti ljudi koji se tako bahato ponašaju.Inače ceo život sam ovde u Bgd. Nekada su taksisti bili gospoda. Jadni stranci koji koriste Taxi usluge. Tražio sam Pink Taxi ali nije bilo ni jedno vozilo.Saznao sam kasnije da su tu negde. Gospodine Vesiću pozabaviti se ovim problemom, premda je to verovatno već vama poznat problem. Ova manjina gospodari aerodromom i narušava ugled poštenih i korektnih ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA