≫ 

Makron optužio premijera Australije da ga je lagao: "Tajno pregovarao sa SAD i Velikom Britanijom"

Makron i Morison, koji su prisustvovali samitu Grupe 20 najrazvijenijih ekonomija sveta u Rimu, razgovarali su u četvrtak prvi put otkako je Australija otkazala ugovor o podmornicama sa Francuskom

  • 3
Emanuel Makron Foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik Emanuel Makron optužio je australijskog premijera Skota Morisona da ga je lagao dok je tajno pregovarao o sporazumu o nabavci podmornica sa SAD i Velikom Britanijom.

- Ne mislim, znam da je lagao - odgovorio je Makron na pitanje da li misli da ga je Morison lagao.

Makron i Morison, koji su prisustvovali samitu Grupe 20 najrazvijenijih ekonomija sveta u Rimu, razgovarali su u četvrtak prvi put otkako je Australija otkazala ugovor o podmornicama sa Francuskom, podseća AP.

Odnosi dve zemlje narušeni su prošlog meseca kada je Australija, nakon što je zaključila partnerstvo sa Velikom Britanijom i SAD u oblasti odbrane i bezbednosti, saopštila da se povlači iz sporazuma o podmornicama sa francuskom kompanijom "Naval grup".

Video: Makron stalno nosio masku, pa dobio koronu: Dan pre rezultata slatko ispipkao premijera Španije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smiri se brundo

    1. novembar 2021 | 07:11

    Pa svi lazu.😀

  • Carica Sveta

    1. novembar 2021 | 01:05

    Naravno da je australijski premijer lagao. Lagali su i pregovarači SAD i Britanije o pregovorima o nabavci podmornica. Francuska ne treba da gubi vreme sa nepoštenim igračima. Ali mora da pazi da ne vređa ni stare saveznike, poput Srbije. Naročito da ne potcenjuje kapacitet ovog naroda da ustane i brani slobodu i ljudsko dostojanstvo. Da štiti ognjišta, tradiciju, istorijski kontinuitet. To je obrazac našeg opstanka i postojanja kroz duge milenijume. i ja to potpisujem.

  • Sta

    1. novembar 2021 | 00:39

    Sad???? Jel ce biti rat mozda?? Umukni samo🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA