≫ 

Ovo su najveće bebe na svetu: Znaju ih po teškim porođajima, dijabetesu i tragedijama

Kada se ova beba rodila u Velikoj Britaniji, njegovi roditelji su ga nazvali "bundevicom" zato što je rođen malo pre praznika Noć veštica

  • 0
Akbar Risuddin Akbar Risuddin Foto: Profimedia/AFP

Majka četvoro dece iz Oksforda, Šeril Mičel, bila je u svim medijima kada je rodila dete teško skoro sedam kilograma, za koje se verovalo da je treća po veličini beba na svetu, a najveća do tada rođena u Velikoj Britaniji.

Bile su potrebne dve babice da bi dečak Alfa stigao na svet. On je za svoje roditelje bio pravo iznenađenje, kako su koristili kontracepciju u vreme kada je začet, prenosi Miror.

- Svi su se smejali kada je njegova glava izašla napolje. Moj muž je morao da prokomentariše da ga baš ima - rekla je majka.

Međutim, on neće poneti svetski rekord, jer ima i "krupnijih" beba.

Akbar Risudin, iz Indonezije, čije ime znači "Veliki", na arapskom, rodio se putem carskog reza, 2009. godine. Bio je dug 61 centimetar i uzimao je toliko šećera dok je bio u materici, da je njegova majka Ani dobila dijabetes.

- Ova beba učinila je operaciju veoma teškom. Pogotovo kada je trebalo da ga izvadimo iz majčine utrobe. Njegove noge su prosto bile predugačke - rekla je doktorka Binsar Sitangang.

On je bio čak tri puta teži od normalne bebe.

Nađa Kalina, iz Sibira, imala je po rođenju skoro osam kilograma. Njena majka Tatjana, imala je 43 godine, kada je rodila Nađu, 2007. godine i učinila je majkom dvanaestoro dece.

Posle porođaja, žena je zbog teškog porođaja, mesecima bila u bolnici pre nego što su joj dozvolili da se vrati mužu Viktoru i ostaloj deci.

- Ne planiramo još dece. Sada čekamo samo unuke - rekla je ona nakon porođaja.

Zbog teške finansijske situacije i mnogo dece, često mogu da priušte samo hleb i supu. Tatjana kaže da igračke i odeću dobijaju od dobrih komšija.

Ademilton dos Santos, iz Brazila, bio je težak nešto manje od osam kilograma i nije bilo čudno to što je  Frančeska Ramos dos Santos (38), tražila da je porode putem carskog reza.

Njen sin je po rođenju bio težak kao beba stara šest meseci i definitivno najveći od četvoro dece, koliko je rodila.

Rita Lel, direktorka bolnice, rekla je da i majka i beba lepo napreduju posle porođaja.

Česner Abels, rodila se sa nešto više od sedam kilograma, zapanjivši svoju majku, Kejtlin. Ona je na svet došla prirodnim putem, i bez komplikacija, u martu, 2007. godine u Kejptaunu.

Majka je izjavila da su druga njena deca bila mnogo manja i da više najverovatnije neće rađati.

Prema Ginisovoj knjizi rekorda , naveći zdravi dečak ikada rođen je na svet došao u Italiji i težio je neverovatnih deset kilograma, a rođen je 1955. godine.

Video: Ove bebe se u vodi snalaze bolje i od odraslih: Rone, skaču, plivaju i ničeg se ne plaše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA