≫ 

Čuveni američki aktivista za ljudska prava ponovo u bolnici

Džekson je letos preležao korona virus

  • 0
Jesse Jackson, Džesi Džekson Foto: Tanjug/AP

Američki aktivista za ljudska prava, demokrata i baptistički sveštenik Džesi Džekson (80) hospitalizovan je juče u Vašingtonu, nakon što je pao i udario glavu dok je pomagao studentima na univerzitetu Hauard, koji su protestovali zbog uslova života u kampusu.

Mediji prenose da je Džekson pao dok je ulazio u zgradu u kampsu. On je odmah prevezen u univerzitetsku bolnicu gde su mu urađene brojne analize, uključujući i skener glave.

Njegov portparol Frenk Vatkins rekao je da će Džekson biti zadržan u bolnici na posmatranju.

- Odmara se i dobro se oseća - napisala je Santita Džekson, ćerka poznatog aktiviste, na Tviteru.

Džekson je na fakultetu trebalo da se sastane sa direktorom i studentima, kako bi razgovarali o uslovima života na kampusu.

Džekson, koji ima i Parkinsonovu bolest, jer već dva puta ove godine bio hospitalizovan. Prvog puta u Čikagu u avgustu zbog infekcije korona virusom, a potom je morao da ide na fizikalnu terapiju jer je kovid uticao na to da mu se Parkinson pogorša, što je dovelo do poteškoća u govoru i kretanju. Mediji prenose i da je ranije ove godine operisao bešiku.

Inače, otkako je preležao koronu i otkako je otpušten iz bolnice, Džesi Džekson je ponovo krenuo da putuje i drži govore.

Video: Selaković: Zaštita ljudskih prava među najvažnijim obavezama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA