Grčka uvela oštre mere samo za nevakcinisane: PCR za banku, salon, maloprodaju...

Grčka drugi dan zaredom obara rekord novoobolelih od korona virusa, a današnji broj je najveći od početka pandemije

  • 4
Korona virus Grčka Foto: Tanjug/AP

U Grčkoj je u protekla 24 sata zabeležen još jedan dnevni rekord novozaraženih zbog čega se vlada odlučila na nove mere.

Tamošnja vlada je danas usvojila nove mere protiv korona virusa koje će važiti samo za nevakcinisane građane. 

Nevakcinisane osobe moraće da imaju negativan brzi antigenski ili PCR test da bi ušle u banke, javne kancelarije, maloprodajne objekte, mešovite zabavne prostore i frizerske salone.

Ova odredba se neće odnositi jedino na prodavnice prehrambenih proizvoda i verske objekte.

Najavljujući nove mere, ministar zdravlja Tanos Plevris rekao je da će one pooštriti okvir za nevakcinisane.

„Ograničenja će se odnositi na nevakcinisane građane, jer su oni mnogo više ugroženi i moraju da postoje mere koje će služiti za njihovu zaštitu“, rekao je Plevris, prenosi Katimerini.

Prema novim pravilima, svi nevakcinisani zaposleni građani u privatnom i javnom sektoru moraće da prilažu dva antikovid testa nedeljno.

Ministar je najavio i da će biti pooštrene kontrole i kazne za kršenje mera i upozorio na "nultu toleranciju za one koji primaju nevakcinisane osobe" u prostore u kojima važe nova pravila.

Vlasnici preduzeća će plaćati kaznu od 5.000 evra i suočiće se sa zatvaranjem svojih objekata na 10 dana ukoliko budu prekršili pravila.

Zdravstvene vlasti u Grčkoj su u protekla 24 sata zabeležile 6.700 novih slučajeva korona virusa, čime je oboren rekord od prethodnog dana sa 5.449 slučajeva

Broj zaraženih vrtoglavo raste

U Grčkoj je u protekla 24 sata zabeležen još jedan dnevni rekord novozaraženih od korona virusa - 6.700 slučajeva, saopštile su danas grčke vlasti.

Grčka drugi dan zaredom obara rekord novoobolelih od korona virusa, a današnji broj je najveći od početka pandemije, prenosi Katimerini.

U poslednjih 24 sata od posledica infekcije korona virusa umrlo je još 59 ljudi, čime je ukupan broj preminulih od početka pandemije porastao na 16.050 slučajeva.

U zemlji je od početka pandemije zabeleženo ukupno 754.451 slučaj korona virusa.

Video: Ne znam zašto se tek sad vakcinišem: Na Sajmu nas je dočekao dugačak red za imunizaciju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AcaBg

    2. novembar 2021 | 23:33

    Iako sam vakcinisan, ovo sve više liči na doba nacizma. Za virus kod kog je smrtnost manja od 1% ove silne mere i prisilna vakcinacija na sopstvenu odgovornost... Ne možeš da mrdneš nigde bez vakcine, a nikakvu garanciju nemaš da se nećeš zaraziti. Nisu tu čista posla. Kako se pojavila vakcina, sve više zemalja nadmašuje najveći zabeleženi broj pozitivnih slučajeva. Valjda svima isprani mozgovi i misle da ih vakcina zaista štiti pa se popuste sve mere i onda posle 15-ak dana nemaju mesta za novoobolele. Ja sam dve doze primio i više ništa ne primam. Najavljuje se imunizacija na svakih par meseci što znači da nijedna doza ne smanjuje mogućnost zaražavanja i teških kliničkih slika. Malo mućneš glavom i shvatiš da imunizacija nema apsolutno nikakvog smisla i van svake pameti je terati ljude da se bockaju kad to nema nikakvog efekta. Ničija nije gorela do zore, pa neće ni ovima. Samo je pitanje kada će se otkriti pravi razlog prisiljavanja na bezuspešnu vakcinaciju.

  • Miki

    2. novembar 2021 | 23:41

    Sto vise vakcinisanih to gora epidemioloska situacija.Nevakcinisani nemaju veze sa tim.

  • Xxx

    2. novembar 2021 | 23:41

    Grcka je prsla skroz, sramota sta rade ljudima jadnim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA