≫ 

Brat Đorđe i ujak neutešni zbog Tinine smrti: "Pobegli smo od rata. Toliko o američkom snu"

Ujak stradale devojke kaže da je njegova sestra Biljana došla u Ameriku kada je Tina imala tri godine

  • 4

U porodici Tintor tuga i bol nakon tragične pogibije njihove Tine, koja je u utorak stradala u stravičnoj nesreći u Las Vegasu. Mlada Srpkinja preminula je kada je u njen automobil udario američki ragbista Henri Rags pri brzini od skoro 250 kilometara na sat.

Od siline udara Tinin automobil se zapalio, a 23-godišnja devojka ostala je zarobljena u vozilu sa psom. Prolaznici su pokušali da joj pomognu, ali se vatra brzo širila. Očevici tvrde da je bila živa dok je plamen gutao "tojotu".

Rags (22) izazvao je nesreću pod dejstvom alkohola. Očevici kažu da su čuli stravičan prasak, a potom su gledali kako tojota eksplodira i kako plamen guta vozilo u kojem je bila mlada devojka.

Tinin brat Đorđe (25) rekao je za Daily Mail da je Tina kobne noći bila kod drugarice, a potom je sa psom prošetala u obližnjem parku. Bila je na putu ka kući kada se nesreća dogodila.

- Sa drugaricom je bila u parku u blizini kuće naše bake, tamo ima lep parkić - priča Đorđe.

Brat tragično stradale devojke kaže da Tinina drugarica živi tačno prekoputa bakine kuće.

- Bile su zajedno negde do ponoći, a onda su prešle prekoputa. Ispratila je drugaricu i otišla do parka, a onda je krenula kući - kaže Đorđe.

Tinina porodica kaže da je radila od kuće za jednu osiguravajuću kuću i da je imala velike snove. Htela je da radi u IT sektoru.

Tintori su izbegli sa naših prostora. Iz Srbije su u SAD stigli 2001. godine, kada je Tina imala samo tri godine. Tina je živela sa bratom i majkom Biljanom (49) i bila je na korak od toga da dobije američko državljanstvo.

Tinin ujak Predrag rekao je da je njegova porodica preživela svašta u životu, a onda ih je još ova tragedija zadesila. Nekada su živeli u blizini Zagreba, pa kada je počeo rat pobegli su u Srbiju.

- Moja sestra je ovde došla nakon rata i svega kroz šta su prošli u Jugoslaviji. Kada su došli ovde, vlasti su im rekle da idu u Las Vegas i oni su rekli uredu. Pobegli smo od svega tamo. Od rata, od bombardovanja. Došli smo ovde i ovo se dogodi. Toliko o američkom snu - kaže neutešni ujak.

I Đorđe i Predrag kažu da je prebrza vožnja bulevarom gde je Tina stradala stravičan problem.

Đorđe kaže da je u sredu veče, dan nakon Tinine pogibije, otišao do mesta nesreće gde su palili sveće i polagali sveće i da je tada video dva automobila koja proleću na crveno svetlo.

- Ne znam da li ste videli sveće tamo. Bili smo tamo u sredu i video sam dva automobila kako pri velikoj brzini proleću kroz crveno. I to za to vreme, dok je trajalo bdenje. Ne znam što jurcaju. Ne razmišljaju šta može da se dogodi - priča Đorđe.

Ujak Predrag kaže da se na autoputu nekontrolisano vozi.

- To je ludilo. Ni sam ne znam koliko je tragičnih nesreća ovde, pogotovo nakon ponoći. Pogrešno voze. Ko zna zašto, možda alkohol, droga - priča Predrag.

Majka Biljana je i dalje u šoku da bi bilo šta govorila za medije.

Podsetimo, Henri Rags je pušten iz pritvora uz kauciju u iznosu od 150.000 dolara. On je osuđen na kućni pritvor i oduzet mu je pasoš. Očekuje se da će novo ročište u ovom slučaju biti održano 10. novembra.

Američki mediji pišu da Ragsu preti i do 46 godina robije ukoliko bude osuđen.

Video: Pijan ubio Srpkinju sada mu preti 20 godina robije: Snimak NFL zvezde na suđenju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    5. novembar 2021 | 17:37

    Pobegli ste od rata al od sudbine niko nije pobego.

  • Kris

    5. novembar 2021 | 18:06

    Mi smo 92 god pobegli iz Zagreba za Srbiju.Nismo otisli toliko daleko da ostvarimo svoje snove.Muka mi je od vas koji jurite americki san.Amerikanci su retardi uglavnom,nenormalan narod.Tamo zivi rigonja,neka hvala fuj

  • Norveska

    5. novembar 2021 | 18:35

    Amerikanci su istrebljeni, zive jos samo u rezervatima. Ovi americki narodi koji su pobili starosedeoce su pravi divljaci, nasilnici, ratoborni bezdusni okupatori jednog divnog indijanskog kontinenta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA