≫ 

Tinejdžeri optuženi za ubistvo nastavnice: Detalje zločina razmenjivali na društvenim mrežama

Jedan od svedoka ispričao je policiji da je dan pre nego što je prijavljen nestanak učiteljice, video mladiće u ovom parku

  • 0
Nohema Graber  ubijena nastavnica Foto: Police

Dva tinejdžera iz Ajove optužena su za ubistvo nastavnice španskog jezika, nakon što je policija na njihovim profilima na društvenim mrežama našla poruke u kojima su razmenjivali detalje ubistva.

Noema Graber (66) pronađena je mrtva u parku u Ferfildu, nekoliko sati nakon što je porodica prijavila njen nestanak, saopštile su vlasti.

Njeno telo sa vidljivim povredama glave pronađeno je u parku ispod jedne cerade.

Policija je u međuvremenu saopštila da su dva tinejdžera Vilard Nobl Čejden i Džeremi Evert Gudejl preko društvenih mreža razmenjivali detalje o nestanku i ubistvu nastavnice Graber. 

- Oni su preko poruka razmenjivali detalje o planiranju, izvršenju i sredstvima za izvršenje zločina, međutim nigde nije otkriven motiv zločina - navodi se u krivičnim prijavama koje su podnete protiv mladića.

Policija je zatim pretražila kuće osumnjičenih učenika, a na nekoj odeći su pronađeni i tragovi krvi, prenosi BBC.

Jedan od svedoka ispričao je policiji da je dan pre nego što je prijavljen nestanak učiteljice, video mladiće u ovom parku.

Vilard je tokom ispitivanja u policiji priznao da je bio u parku u momentu ubistva, kao i da je pomagao u prikrivanju dokaza. 

Nastavnica Graber bila je zaposlena u jednoj srednjoj školi u Ferfildu od 2012. godine, a oba tinejdžera bila su njeni učenici.

Guverner Ajove Kim Rejnolds rekao je da je nastavnica kroz rad uticala na život velikog broja dece širom države Ajova tako što im je prenosila svoju ljubav prema učenju stranih jezika.

- Uveren sam da će državni organi omogućiti da pravda bude zadovoljena - rekao je guverner u izjavi za medije.

Zakon u Ajovi dozvoljava da se osobama starijim od 14 godina sudi na sudu za odrasle, što će i sa ova dva tinejdžera biti slučaj.

Video: Snimak sa lica mesta: Tinejdžeri pucali u školi, među žrtvama najmanje osmoro dece i učitelj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA