≫ 

Osuđen silovatelj iz Londona: Predstavljao se kao policajac, replikom pištolja pretio žrtvama

On je, nakon što su ga obe žrtve identifikovale, uhapšen u avgustu prošle godine i od tada se nalazio u pritvoru

  • 0
Pawel Pazola Foto: Met Police

Muškarac iz severnog Londona, koji je optužen za silovanje dve žene predstavljajući se kao policajac, osuđen je na 14 godina zatvora.

Pavel Pazola (51) koristio je repliku pištolja kojim je pretio dvema devojkama starosti oko 20 godina poreklom iz Brazila. On im je zapretio da će ih uhapsiti i deportovati ako ne pristanu na odnos sa njim.

Pavel je juče osuđen na 14 godina zatvora, nakon što ga je porota proglasila krivim po dve tačke optužnice za silovanje, jednu za pljačku, jednu za lažno predstavljanje policajca i jednu za posedovanje imitacije vatrenog oružja.

Tokom suđenja je saopšteno da je Pavel prvu žrtvu upoznao u stanu u severnom Londonu u avgustu prošle godine.

Pawel Pazola Foto: Met Police

On je nju zatim prisilio na seksualnbe odnose koji nisu obuhvaćeni njihovim prethodnim dogovorom, saopštila je policija, prenosi Mirror.

Žrtva je kasnije u WhatsApp grupi u kojoj se dopisuju seksualne radnice poreklom iz Brazila, ispričala šta joj se dogodilo, a zatim je još jedna devojka rekla da je imala slično iskustvo kao i ona.

U oba slučaja Pavel se lažno predstavljao kao pripadnik londonske policije, žrtvama je pokazivao lažnu značku i repliku pištolja, a takođe je devojkama ukrao novac.

On je, nakon što su ga obe žrtve identifikovale, uhapšen u avgustu prošle godine i od tada se nalazio u pritvoru.

Pawel Pazola Foto: Met Police

- Pazola je veoma opasan čovek koji je pokušao da iskoristi ranjive žene kako bi zadovoljio lične potrebe i izvukao novčanu korist - rekao je detektiv Sem Lokston.

On je zatim pohvalio žrtve jer su pokazale ogromnu hrabrost tokom istrage i suđenja.

- Posebno sam zadovoljan što je naše ophođenje i podrška koju smo pružili prvoj žrtvi, ohrabrilo drugu ženu da ga takođe prijavi. Naš cilj se nije promenio. Želimo da rešimo sve slučajeve koji su povezani sa seksualnim radom na ulicama, van ulice i onlajn. Naš cilj nije da kriminalizujemo seksualne radnice, već da ih zaštitimo - rekao je detektiv.

Video: Pedofil uhvaćen na delu: Policija uspela da mu uđe u trag pre nego što je povredio devojčicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA