≫ 

Drama na letu za Španiju: Avion prinudno sleteo, 21 putnik istrčao i pobegao, traga se za njih 12

Policija pokušava da utvrdi zašto su putnici pobegli i da li se radi o orkestriranom planu ili izolovanom incidentu

  • 2
Avion, noć, mrak, pista, sletanje, aerodrom Foto: Tanjug/AP

Španska policija uhapsila je 12 osoba i traga za još toliko, nakon što je grupa putnika odlučila da iz aviona pobegne na pistu aerodroma Palma de Majorka, zbog čega je ceo objekat bio zatvoren na nekoliko sati, javlja Tanjug. Nekoliko španskih medija, među njima "El Pais" i javni servis RTVE, sugerišu da je incident bio pokušaj ilegalnog ulaska u Španiju, ali to nije zvanično potvrđeno.

Avion kompanije "Er Arabia Marok" iz Kazablanke za Istanbul prinudno je u petak sleteo na aerodrom Palma de Majorka nakon izveštaja o bolesnom putniku, saopštila je španska Civilna garda, prenosi Rojters.

Kada su se vrata otvorila oko 20:30, grupa od 21 putnika istrčala je iz aviona, saopštile su vlasti.

Među 12 uhapšenih je i oboleli putnik, koji je sa pratiocem prebačen u bolnicu, odakle je ovaj pokušao da pobegne i takođe je uhapšen, kao i još jedan putnik, zbog agresivnog ponašanja u avionu.

Portparolka regionalne vlade Aina Kalvo navela je da, iako nije neuobičajeno da se zahtevaju prinudna sletanja na aerodromu "Palma de Majorka", ali da do sada nije zabeleženo da putnici odluče da ne poštuju međunarodna pravila.

Policija pokušava da utvrdi zašto su putnici pobegli i da li se radi o orkestriranom planu ili izolovanom incidentu, saopštila je Kalvo.

Niko od uhapšenih nije pokušao da zatraži azil u Španiji.

Video: Policija pronašla skrovište sa 91 migrantom: Vraćeni su u prihvatni centar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA