≫ 

Otkriveni detalji o napadaču nožem u vozu u Nemačkoj: Reč je o Sirijcu koji je mentalno oboleo

U Nemačku je došao 2014. godine, a azil je dobio dve godine kasnije

  • 3
Nemačka, voz, pruga nesreća, poginulo dvoje Foto: Tanjug/AP

Muškarac (27) koji je juče oko devet ujutru nožem izbo četiri putnika na brzom vozu na liniji od Regenzburga do Ninberga, pokazuje znake mentalnog oboljenja, naveli su danas zvaničnici, a prenosi Avaz.ba.

Dvadesetsedmogodišnjak je napao žrtve nasumično, a policija je rekla kako namere napadača nisu jasne, ali da nema naznaka da se radi o terorizmu. On je  nožem dugim osam centimetara nasrnuo na jednog 26-godišnjeg muškarca, nanevši mu povrede u predelu glave, a onda je napao još dvojicu 60-godišnjaka kojima je zadao povrede glave i stomaka.

Nakon toga je pobegao u drugi vagon i nasrnuo na 39-godišnjeg muškarca, koji je zadobio povrede u gornjem delu tela. Voz je stao između Regenzburga i Ninberga, a policija je brzo uhapsila osumnjičenog. Kako javlja "AP", sve četiri žrtve su iz Regenzburga i grada Pasau.

Policija je saopštila da je osumnjičeni državljanin Sirije koji je u Nemačku došao 2014. godine. Azil je dobio dve godine kasnije, a živeo je u mestu Pasau.

Video: Sukob u metrou: Mladić izboden nožem i gurnut na šine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nisu glupi

    7. novembar 2021 | 18:45

    Kad osete da ce biti deportovani oni urade teroristicki akt viele bolje u nemackoj u zatvor u nego u Siriji na slobodi ko zna sta je u Siriji radio.

  • Раднаскела

    7. novembar 2021 | 18:43

    Тако би и код нас, али немамо брзе возове.

  • Neso83

    7. novembar 2021 | 20:16

    Kad god naprave neki zlocin odma su mentalno bolestni… bagra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA