≫ 

"Pandemija nevakcinisanih": Stopa infekcije kovidom u Nemačkoj na novom maksimumu

Institut "Robert Koh", nacionalni centar za kontrolu bolesti, saopštio je da je u zemlji zabeležen 201,1 novi slučaj na 100.000 stanovnika u poslednjih sedam dana, što je iznad prethodnog rekorda od 197,6 od 22. decembra prošle godine

  • 1
Koronavirus, korona virus, Nemačka Foto: Tanjug/AP

Stopa infekcije korona virusom u Nemačkoj je danas porasla na najviši nivo ikada, jer, kako tvrde zvaničnici, "pandemija nevakcinisanih" dobija na zamajcu.

Institut "Robert Koh", nacionalni centar za kontrolu bolesti, saopštio je da je u zemlji zabeležen 201,1 novi slučaj na 100.000 stanovnika u poslednjih sedam dana, što je iznad prethodnog rekorda od 197,6 od 22. decembra prošle godine, prenosi agencija AP.

Iako je i dalje reč o nižoj stopi nego u nekoliko drugih evropskih zemalja, najnoviji podaci su zvono za uzbunu.

Centar za kontrolu bolesti navodi i da je u poslednja 24 sata prijavljeno 15.513 novih slučajeva, što je manje u odnosu na rekordnih 37.120 zabeleženih u petak, ali su brojke, kako navodi AP, obično niže posle vikenda.

Nemački zvaničnici su saopštili da su bolnice prepune u teško pogođenim područjima.

Najmanje 67 odsto od 83 miliona stanovnika je potpuno vakcinisano, prema zvaničnim podacima, što, prema tvrdnjama vlasti, nije dovoljan procenat.

Video: Policija isterala ozloglašene huligane Fejnorda iz berlinskih pivnica gde su pravili haos

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sta da covek kaze

    8. novembar 2021 | 10:21

    kazem svabi 77 God. star zasto se ne vakcinises kaze sta ako sutra umrem od vakcine a ja mu kazem sta ako do mraka umres bez vakcine cujem hitna kola cesce sviraju, koji sektasi da bog sacuva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA