≫ 

Demonstranti u Tunisu zapalili policijsku stanicu zbog gradske deponije

Do eskalacije protesta, kako navodi agencija Rojters, došlo je dan nakon smrti muškarca izazvane gušenjem zbog suzavca koji je ispalila policija, a prema rečima njegove porodice i svedoka

  • 0
Deponija požar Foto-ilustracija: Pixabay, Tanjug/AP

Demonstranti u Tunisu, besni zbog odluke vlasti da ponovo otvori kontrolisanu deponiju u gradu Agareb na jugu zemlje, zapalili su danas policijsku stanicu, saopštili su svedoci incidenta.

Do eskalacije protesta, kako navodi agencija Rojters, došlo je dan nakon smrti muškarca izazvane gušenjem zbog suzavca koji je ispalila policija, a prema rečima njegove porodice i svedoka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da muškarac nije učestvovao u protestima i da je preminuo u svojoj kući, šest kilometara dalje od mesta gde je bačen suzavac.

Do nasilnih sukoba došlo je na ulicama grada kada je policija ispalila suzavac kako bi rasterala demonstrante koji su pokušavali da blokiraju puteve i gađaju ih kamenjem.

Deponija Agareb, koja je na 20 kilometara od grada Sfaksa, zatvorena je ove godine nakon što su se stanovnici žalili na širenje bolesti u, kako su opisali, ekološkoj katastrofi.

Zatvaranje je dovelo do toga da se hiljade tona kućnog otpada nakuplja oko mesec dana na ulicama, pijacama i bolnicama Sfaksa, drugog po veličini grada u Tunisu, a što je navelo hiljade ljudi na proteste.

Video: Vujović: U toku je velika akcija uklanjanja 3.500 divljih deponija u Srbiji

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA