≫ 

Sastanak Bajdena i Sija u ponedeljak: Korona i nuklearno naoružanje glavne teme sastanka

Na klimatskoj konferenciji Ujedinjenih nacija u Glazgovu, juče su ove dve zemlje predstavile okvirni sporazum, čiji je cilj jačanje saradnje u borbi protiv klimatskih promena

  • 3
Džo Bajden i Si Ðinping Foto: Milena Đorđević, Tanjug/AP

Predsednici SAD i Kine, Džozef Bajden i Si Ðinping, kako se očekuje, u ponedeljak će održati virtuelni sastanak, rekli su danas izvori za Rojters.

Kako navodi britanska agencija, Vašington i Peking vode debatu o pitanjima od nastanka pandemije korona virusa do širenja kineskog nuklearnog arsenala oružja, a američki zvaničnici veruju da je direktan angažman sa kineskim predsednikom Sijem, najbolji način da se spreči da odnos između dve najveće svetske ekonomije preraste u sukob.

Predsednici Sjedinjenih Država i Kine, Bajden i Si, prethodno su razgovarali 9. septembra, a u 90-minutnom razgovoru, kako je kazao visoki američki zvanicnik, bili su fokusirani na ekonomska pitanja, klimatske promene i kovid-19.

Na klimatskoj konferenciji Ujedinjenih nacija u Glazgovu, juče su ove dve zemlje predstavile okvirni sporazum, čiji je cilj jačanje saradnje u borbi protiv klimatskih promena.

Video: Pokeraški pogledi, kiseli osmesi i čvrst stisak ruku: Putin i Bajden se sastali u Ženevi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤕

    11. novembar 2021 | 17:59

    Ako imate imalo ljuckosti dogovorite se da nas vise biološki ne ubijate

  • Predlog

    11. novembar 2021 | 18:13

    Sastanak treba da bude u hodu, da Bajden ne zaspi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA