≫ 

Džulijan Asanž dobio dozvolu da se venča u zatvoru: Sa lepom partnerkom već ima dvoje dece

Par se upoznao 2011. godine dok je Stela bila u njegovom pravnom timu

  • 2
Julian Assange Stella Moris Džulijen Asanž Stela Moris Foto-montaža: Profimedia/Alamy/PA Images, Profimedia/PA Images/Dominic Lipinski

Osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu (50)odobreno da se venča sa svojom parnerkom Stelom Moris u zatvoru Belmarš, potvrdio je portparol zatvorske službe, prenosi britanski Ekspres.

Zatvorska služba je saopštila da je Asanžov zahtev upravnik zatvora razmotrio na uobičajen način.

- Nadam se da neće biti daljeg mešanja u naš brak - rekla je Stela, prenosi BBC.

U jednom intervjuu Stela, koja je po profesiji advokat poreklom iz Južne Afrike, otkrila je da je sa Asanžom u vezi od 2015. godine, kao i da ona sada sama odgaja njihovo dvoje dece.

Ona je takođe navela da je 2011. godine upoznala Asanža dok je bila u njegovom pravnom timu.

Prema Zakonu o brakovima iz 1983. godine, zatvorenici imaju pravo da podnesu zahtev za venčanje u zatvoru , a kada se zahtevi udovolje, moraju da pokriju pune troškove sklapanja braka, bez pomoći poreskih obveznika.

Asanž se nalazi u zatvoru Belmarš od 2019. godine nakon što ga je policija izvela iz ambasade Ekvadora pre nego što je uhapšen zbog kršenja uslova kaucije.

On je ušao u zgradu u zgradu ambasade 2012. godine kako bi izbegao izručenje Švedskoj koja ga je tražila zbog optužbi za seksualni prestup, koji je on uvek negirao i koje su na kraju odbačene.

Asanžovo izručenje međutim traže SAD zbog navoda o zaveri za dobijanje i obelodanjivanje informacija o nacionalnoj odbrani nakon što je Vikiliks objavio stotine hiljada dokumenata koji su procureli u vezi sa ratovima u Avganistanu i Iraku.

Video: Prvi snimak Asanža od kako je u zatvoru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA