Grčka uvela nove mere: Od danas u supermarketima manje ljudi

Ova mera se uvodi jer je ideja da se nevakcinisanima dozvoli ulaz u supermarkete samo sa negativnim brzim testovima zasad obustavljena

  • 3
FFP2 maska, koronavirus, supermarket, prodavnica, ljudi Foto: Tanjug/AP

Od danas će u grčke supermarkete moći da uđe manje ljudi, jer se vraćaju antikovid mere prema kojim jedna osoba mora da ima oko sebe slobodnih devet kvadratnih metara, javlja "Katimerini".

Do petka, u supermarketima je bilo dozvoljeno da po jednoj osobi budu slobodna dva kvadratna metra.

Ova mera se uvodi jer je ideja da se nevakcinisanima dozvoli ulaz u supermarkete samo sa negativnim brzim testovima zasad obustavljena, pošto se smatrala teškom za sprovođenje.

O ideji za brze testove govorio je i ministar za lokalni razvoj Adonis Jorgijadis, koji je rekao da se (u ministarstvu) pričalo o opciji da nevakcinisani ulaze u prodavnice samo sa negativnim brzim testovima, ali su se pojavili problemi u implementaciji ideje.

- Naravno da se razmatra o tome, ali postoje problemi. Ima nekih naših sugrađana koji čak neće raditi ni brze testove i ne možemo ih uskratiti za osnovne namirnice - dodao je ministar za "Open TV".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • x

    13. novembar 2021 | 09:32

    A kad će smrtna kazna za neposlušne?

  • Stop nasilju

    13. novembar 2021 | 11:40

    U supermarket može da uđe VAKCINISAN A ZARAŽEN koronim kojeg niko neće da testira i kontroliše i koji oseća ili neoseća simptome korone A NE MOŽE da uđe NEVAKCINISAN NEZARAŽEN koji nema simptome sve dok se ne testira?????? Da li ste vi normalni???? Pa tek sad NEĆU DA SE VAKCINIŠEM!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA