≫ 

Putin o Lukašenkovim pretnjama Evropi: Pričaću sa njim, možda je to o gasu rekao u afektu

Lukašenko zapretio je u četvrtak da će prekinuti tranzit gasa ka Evropi, preko transnacionalnog gasovoda Jamal-Evropa, ako Evropska unija proširi sankcije Minsku

  • 3
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Ukoliko bi Belorusija odlučila da ispuni svoje pretnje u vezi sa isporukom gasa Evropi, to bi značilo kršenje ugovora koje ima sa Rusijom, rekao je predsednik vladimir Putin.

Putin je rekao da će razgovarati sa Lukašenkom o njegovim pretnjama, ističući da postoji mogućnost da je beloruski predsednik to možda rekao u afektu.

- On to može, pretpostavljam, ali to ne bi bilo dobro. Pričaću sa njim, u slučaju da je to u besu izgovorio - rekao je Putin za ruski TV kanal Rossiya 1.

Putin je rekao i da sad prvi put čuje za Lukašenkove pretnje.

- Da budem iskren, ovo prvi put čujem. Sa njim sam se čuo dva puta u skorije vreme, nije mi to pomenuo, čak ni natuknuo - rekao je Putin.

Podsetimo, Aleksandar Lukašenko zapretio je u četvrtak da će prekinuti tranzit gasa ka Evropi, preko transnacionalnog gasovoda Jamal-Evropa, ako Evropska unija proširi sankcije Minsku.

- Mi snabdevamo Evropu grejanjem, a oni prete da će zatvoriti granicu. A šta ako mi zavrnemo ovde prirodni gas? Zato bih preporučio čelnicima Poljske, Litvanije i drugim praznoglavim pojedincima da razmisle pre nego što progovore - rekao je Lukašenko na sednici vlade.

Video: Neredi na belorusko-poljskoj granici: Migranti probili ogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo sloga

    13. novembar 2021 | 18:13

    braco pravoslavna ipak je to njihov dogovor mudro obadvojica rade nedajte se nato fasistima zasto se ne oglase protiv egipta I turske odakle ih salju

  • ves77

    13. novembar 2021 | 23:56

    Заврћи бре мајсторе! Нека се смрзну подгузне муве и они што се заледише пред Москвом!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA