Politička neizvesnost u Bugarskoj: Bez jasnog pobednika na izborima

Tri istraživanja javnog mnjenja pokazuju da prednost ima partija desnog centra bivšeg premijera Bojka Borisova GERB

  • 0
izbori Bugarska Foto: Tanjug/AP

Na trećim parlamentarnim izborima u Bugarskoj ove godine održanim danas neće biti izrazitog pobednika, pokazuju izlazne ankete.

Da podsetimo, tokom glasanja, jedna baka se predomislila i htela da glasa ponovo, a kada joj to nije omogućeno, pojela je svoju potvrdu o glasanju.

Kako prenosi Rojters, tri iztraživanja javnog mnjenja pokazuju da prednost ima partija desnog centra bivšeg premijera Bojka Borisova GERB, dok je prema jednoj anketi u vođstvu nova centristička grupa Nastavljamo promene koja se zalaže za "nultu korupciju".

Izlazna anketa Alpha Research pokazala je da GERB tesno vodi sa 24,8 odsto glasova, dok je Galup ocenio da je Nastavljamo promene prva sa 25,7 odsto. Ostale izlazne ankete pokazale su da vodi GERB sa oko 23,5-24,7 odsto glasova.

Na predsedničkim izborima koji su takode održani danas, aktuelni predsednik Rumen Radev, oštar kriticar Borisova, dobio je u prvom krugu podršku oko 49 odsto birača.

U Bugarskoj od aprila vlada politička neizvesnost, kada su izbori okončali decenijsku vladavinu premijera Bojka Borisova (62) i njegove stranke desnog centra GERB posle masovnih prošlogodišnjih protesta protiv korupcije, navodi Rojters.

Video: Unezverenim Bugarima naredili sit down: Ovako izgleda kada vam NATO taktički tim upadne na posao

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA