≫ 

Poslednja fotka porodice zaglavljene u pustinji: Dostavljene im zalihe, vreme otežava spasavanje

Akcija spasavanja počeće čim dozvole vremenski uslovi

  • 0
Porodica Zavros Foto: Instagram/trucking.oz

Fotografija četvoročlane porodice iz Australije, objavljena na društvenim mrežama pre nego što su se zaglavili u pustinji, jeziv je podsetnik koliko stvari mogu brzo da se pogoršaju.

Nakon dolaska u udaljeni Birdsvil u Kvinslendu, porodica Zavros, koja kombijem putuje Australijom zajedno sa dvoje dece, objavila je u četvrtak poslednju fotografiju na Instagramu.

- Posle tri dana vožnje, uspeli smo! Stigli smo u Simpson pustinju - napisala je porodica u opisu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Travel family - Trucking OZ (@trucking.oz)

Međutim, upravo je u ovoj pustinji porodica - roditelji Orios i Lindzi i njihova deca Zoe i Zejn - zaglavljena proteklih šest dana, nakon što je njihov kombi ostao zarobljen u bujičnim poplavama.

Porodica je poslala poziv u pomoć u petak ujutru, nakon čega je poslat avion koji je dostavio neophodne zalihe porodici iz Perta.

Porodica je dobila hranu, vodu, slatkiše i pelene, ali i pismo od roditelja Oriosa.

Mama Teo i tata Lagis Zavros razgovarali su u nedelju sa svojim sinom i njegovom porodicom na "veoma isprekidanom satelitskom telefonu", prenosi Daily mail.

Policija i spasilačke službe započeće spasavanje u narednim danima, čim se vremenski uslovi poboljšaju.

Iako se razmatralo da se porodica avionom izbavi odatle, poželjna opcija je da se njihov kamper izvuče iz blata kako bi sami mogli da izađu - ali uslovi i dalje nisu dovoljno dobri.

Napori spasavanja na kopnu otežani su lošim vremenskim prilikama, a u policijskim izjavama se procenjuje da bi porodica mogla da ostane zaglavljena nedeljama.

Hladan front odgovoran za obilne padavine pogodio je Južnu Australiju u sredu, donoseći jake vetrove i skoro rekordnu količinu kiše.

Porodica putuje Australijom od novembra prošle godine, a svoje dogodovštine objavljuje na nalogu na Instagramu, Trucking Oz.

Video: Građevina koji oduzima dah, most na koji hrle posetioci, ali i samoubice: Najlepši pogled na jesen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA