≫ 

Trenutak eksplozije taksija u kom je bio bombaš samoubica: Vozač rizikovao život da spasi nedužne

Nezvanično, taksista je rizikujući svoj život, zaključao napadača i time ga sprečio da uđe u zgradu bolnice i aktivira eksplozivnu napravu

  • 0

U eksploziji taksi vozila u Liverpulu koju je izazvao bombaš samoubica kada je aktivirao bombu, stradala je jedna osoba. Na sreću, vozač taksija je preživio, a izbegnuta je i veća tragedija budući da napadač nije uspeo da uđe u bolnicu. 

Sigurnosne kamere uspele su da zabeleže trenutak eksplozije automobila.

Na snimku se vidi kako vozilo taksija ulazi na parking bolnice i eksplodira u trenutku kada je vozilo parkirano. Kako se za sada čini taksista je bio talac samoubice kao i da je jednom čoveku dao znak da ne prilaze automobilu, jer se na snimku vidi kako nekoliko sekundi nakon eksplozije čovek pritrčava vozilu i izvlači ga iz njega.

Nezvanično, taksista Dejvid Peri (45) je rizikujući svoj život, zaključao napadača i time ga sprečio da uđe u zgradu bolnice i aktivira eksplozivnu napravu.

Perijev automobil se nakon eksplozije pretvorio u veliku vatrenu loptu iz koje je kuljao dim. Njegovi prijatelji veruju da je napadač želeo da napravu aktivira u obližnjoj katedrali, ali da je odustao jer je oko nje zbog radova saobraćaj bio obustavljen, prenosi Daily Mail.

- Peri primetio da čovek koji je seo u taksi ima neku vrstu sijalice zakačene na svojoj odeći i da se ponašao veoma čudno. Nisu mogli da stignu do katedrale pa su krenuli ka centru. Kada su prolazili pored bolnice napadač je rekao da se tu zaustavi. Bilo je oko 11 časova. Ne znam kako je Dejvid uspeo da iskoči iz automobila i zaključa ga pozadi. On je u isto vreme heroj i čovek koji je imao najviše sreće u Britaniji - rekao je njegov prijatelj.

Policija je u međuvremenu napad označila kao teroristički incident.

Policija je saopštila da je putnik poginuo, kao i da veruju da znaju identitet putnika, ali još uvek ne mogu da ga otriju.

- Iako motivacija za ovaj incident tek treba da bude razjašnjena, s obzirom na sve okolnosti, on je proglašen za teroristički incident i antiteroristicka policija nastavlja sa istragom - izjavio je Ras Džekson iz antiterorističke policije.

Trojica muškaraca u 20-im godinama su juče uhapšena u vezi sa ovim incidentom.

Video: Krvave scene na ulici: Eksplozija bombe, ima ranjenih, vojska odmah na licu mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA