≫ 

Bes u Kini zbog snimka ubistva psa: Pretukli ga zdravstveni radnici dok je vlasnica bila u karantinu

Jedan od snimaka incidenta postao je viralan na Weibo, i pregledan je preko 210 miliona puta

  • 2
Vuhan, Kina, epidemija, zaraza, virus, Koronavirus Bolničari u zaštitnom odelu u kineskom gradu Vuhanu, Foto: Tanjug/AP Paramedics in protective suits in Wuhan, China; Photo: Tanjug/AP

Ubistvo kućnog ljubimca u Kini dok je vlasnica bila u karantinu, izazvalo je bes na društvenim mrežama i dovelo do kritikovanja kovid-19 zdravstvenih radnika.

Stanovnica Šangžaoa u provinciji Đangsi je u petak na društvenoj mreži Weibo objavila da su zdravstveni radnici, koji su čistili njen stan, pretukli na smrt njenog psa dok je ona bila u karantinu u hotelu koji ne dozvoljava kućne ljubimce.

Žena identifikovana kao gospođa Fu, objavila je snimak sa nadzorne kamere u svom domu, u kojem se vidi kako dvojica zdravstvenih radnika ulaze u njen stan, a zatim gvozdenim šipkama tuku psa.

Jedan od snimaka incidenta postao je viralan na Weibo, i pregledan je preko 210 miliona puta, prenosi Independent.

Vlada grada Šangžao izvinila se vlasnici psa, i rekla je da je otpustuila zdravstvenog radnika, prema saopštenju na zvaničnom nalogu na Weibo.

Međutim, to nije zaustavilo bes korisnika na društvenim mrežama, koji su nastavili da raspravljaju sa vlastima oko incidenta, čak i nakon što se vlada izvinila.

Vlada u svom saopštenju objašnjava da bi stanovnici trebalo da vrata stana ostave otključanim dok su u karantinu, ali su vrata njenog stana bila zaključana.

Policija je pomogla zdravstvenim radnicima da otvore vrata, nakon čega su unutra pronašli psa.

Korisnici na društvenim mrežama rekli su da su zdravstveni radnici trebali da imaju human tretman prema životinjama.

- Nije ni potvrđeno da je pas imao kovid. I pored toda, oni su ga pretukli na smrt. Kako mogu da budu tako okrutni? - glasi jedan od komentara.

Ranije u septembru, tri mačke, koje su tada navodno imale korona virus, uspavane su u kineskom gradu Harbin, što je takođe izazvalo bes.

U ovom slučaju, međutim, pas nije testiran na kovid.

Video: Robotizovani kovid redar je mešavina droida i vilenjaka: Kineze na testiranje upućuje robot

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA