≫ 

Usvojitelji držali Izabelu u kavezu, lepili joj traku preko usta: Strahuje se da je mrtva

Oni su 13. septembra prijavili da je Izabela nestala i da su je poslednji put videli kako spava u svojoj sobi noć ranije, ali policija sumnja da je bila mrtva mesec dana pre toga

  • 0
Isabella Kalua Havaji devojčica nestanak usvojitelji Foto: Tanjug/AP

Starija sestra nestale devojčice (6) sa Havaja, za koju se strahuje da je mrtva, rekla je policiji da su je usvojitelji terali da čuva tajnu da je njena sestra umrla nakon što su je zatvorili u kavezu za pse u kupatilu. Preko usta i nosa su joj lepili traku.

Uznemirujući novi detalji u vezi sa nestankom Izabele Kalue (6) otkriveni su u dokumentima predatim sudu u petak, nakon hapšenja Ajzeka Kalue (52) i Lejhue Kalue (47), osumnjičene za ubistvo drugog stepena.

Tokom razgovora sa detektivima 5. novembra, Izabelina starija sestra (12) rekla je da su joj usvojitelji pre oko dva meseca rekli da ne priča istinu.

Ona je rekla policiji da je Izabela bila u "kupatilu u kavezu za pse, sa trakom preko usta i nosa, i da se nije probudila", prenosi Daily mail.

Sestra je rekla da je "znala da je Izabela mrtva jer je bila tamo", piše u sudskim dokumentima.

- Lejhua je napunila kadu sa vodom i stavila Izabelu unutra kako bi videla da li će se probuditi, ali to nije delovalo - piše u dokumentima.

Isabella Kalua Havaji devojčica nestanak usvojitelji Lejhua Kalua je uhapšena zbog sumnje na ubistvo Foto: Tanjug/AP

Sestra je morala da im pomogne da odnesu Izabelu u njihovu spavaću sobu, navodi se dalje.

Majka je nakon toga ispraznila kadu, a nekoliko dana kasnije Ajzek je otišao u bolnicu pretvarajući se da ima simptome korona virusa, piše dalje.

Sestra je rekla policiji da je znala da se pretvara jer je izostao sa posla kako bi "pomogao mami da se reši stvari... dokaza".

Prema njenim rečima, majka je kupila kavez za pse na internetu, iako nisu imali ljubimca.

Lejhua je rekla da ga je kupila jer se Izabela iskradala tokom noći i želela je da jede jer je bila gladna.

Sestra je rekla da je Izabela bila gladna jer je majka nije hranila i ona je ponekad pokušavala da joj doturi hranu. Prema njenim rečima, držali su je u kavezu u kupatilu tokom noći.

Oni su 13. septembra prijavili da je Izabela nestala i da su je poslednji put videli kako spava u svojoj sobi noć ranije.

Isabella Kalua Havaji devojčica nestanak usvojitelji I Ajzek Kalua je osumnjičeni za ubistvo devojčice, iako telo još nije nađeno Foto: Tanjug/AP

Tvrdili su da je Izabela "odlutala" usred noći. Lejhua je rekla da je devojčica imala naviku da ode u garažu i tamo zaspi, i da bi nekada ostavila vrata otključanim. Policija je pronašla snimak sa nadzorne kamere 13. septembra koji pokazuje da je Izabela poslednji put viđena na kamerama 18. avgusta.

Međutim, policija ih je uhapsila prošle srede i veruju da je devojčica ubijena mesec dana pre nego što su prijavili njen nestanak.

Par je usvojio Izabelu i dvoje njene braće i sestara i bili su hranitelji drugog biološkog brata. Devojčicu su usvojili pre dve godine, a iz biološke porodice je uklonjena kada je imala godinu dana. Za dve godine života sa porodicom Kalua, doživela je dve ozbiljne povrede, ali je socijalna služba potvrdila da nije bilo nasilja.

Jednom je imala slomljen prst, drugi put slomljenu nogu.

Policija veruje da je devojčica mrtva već mesec dana, ali nije otkrila nikakve dokaze koji upućuju na taj zaključak.

Nije poznato kako je devojčica umrla, ali detektivi su uvereni da dokazi upućuju da su "usvojitelji krivi".

Izabelino telo još uvek nije pronađeno.

Video: Pevač Ar Keli držao u zatočeništvu šest žena, silovao maloletnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA