≫ 

Grupa republikanaca iz Amerike želi da dekriminalizuje marihuanu

Republikanka Nensi Mejs iz Južne Karoline, koja je iznela predlog, opisala je nacrt zakona kao kompromis sa merama koje su ranije predložili drugi poslanici, među kojima su i demokrate

  • 0
kanabis, konoplja, marihuana Foto: pixabay.com

Republikanci u Predstavničkom domu Kongresa, u Americi, predstavili su zakon kojim bi se dekriminalizovala marihuana na federalnom nivou.

Republikanka Nensi Mejs iz Južne Karoline, koja je iznela predlog, opisala je nacrt zakona kao kompromis sa merama koje su ranije predložili drugi poslanici, među kojima su i demokrate, preneo je "Forbs".

Prema predlogu, država bi tretirala marihuanu na sličan način kao alkohol i kanabis bi se uklonio iz Zakona o kontrolisanim supstancama.

Zakonom bi se uveo federalni porez od tri odsto na proizvode od kanabisa, a sredstva bi se koristila za finansiranje snaga reda, mala preduzeća i ulagalo bi se za pomoć mentalnog zdravlja veterana, navodi se u saopštenju.

Video: Preko 135.000 stabala GMO marihuane: Otkrivena nova najveća plantaža kanabisa u Evropi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA