≫ 

U Berlinu ponovo redovi za vakcinaciju: Vlast muči nedostatak zdravstvenog osoblja

Procenat građana koji su primili buster dozu počeo da raste i za sada iznosi 7,5 odsto. Po stopi vakcinacije na prvom mestu u Nemačkoj i dalje je Berlin

  • 0

Glavni grad Nemačke, sa samo dva centra za vakcinaciju, danima ima problem sa nedostatkom zdravstvenih radnika, jer je procenat građana koji žele da se vakcinišu ponovo počeo da raste.

Redovi za vakcinaciju u Berlinu ponovo su dugi, posebno nakon što je ova država ponovo oborila rekord u broju zaraženih. U međuvremenu je većina regiona uvela strože mere za nevakcinisane.

- Nedostaje nam veliki broj ljudi kako bi mogli da još brže nastavimo sa vakcinacijom - rekao je Mihale Miler, član Socijaldemokratske partije i poslanik u nemačkom Bundestagu.

Prošle godine, zbog zatvaranja mnogih radnji i ugostiteljskih objekata, veliki broj zaposlenih pomagao je zdravstvenim radnicima. Međutim, posle popuštanja mera ovog leta, oni su se ponovo vratili svojim primarnim poslovima.

Manjak radne snage oseća se i u bolnicama, posebno onih koji bi trebalo da analiziraju kontakte zaraženih pacijenata.

Vlada je već angažovala 1.000 vojnika dobrovoljaca koji su raspoređeni širom zemlje.

U međuvremenu je procenat građana koji su primili buster dozu počeo da raste i za sada iznosi 7,5 odsto. Po stopi vakcinacije na prvom mestu u Nemačkoj i dalje je Berlin.

U ovom gradu juče su registrovano 2.593 nova slučaja infekcije. Broj pacijenata koji su morali da budu hospitalizovani naglo je porasao tokom vikenda.

Na klinikama u Berlinu leči se 538 pacijenata zaraženih korona virusom, od kojih je čak 162 na odeljenju intenzivne nege i lekari se bore za njihov život.

Video: Lončar: Naša nova normalnost je da ćemo morati da se vakcinišemo na svakih 5 do 6 meseci

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA