≫ 

Ovo zemlja je optužena da je izneverila žrtve silovanja: Čak 11.200 slučajeva zabeleženo 2020. godine

Žrtve su izložene sramu, a situacija samo potvrđuje kulturu ćutanja, kada je u pitanju seksualno nailje u zemlji

  • 0
Afrika žene ilustracija Foto: Pixabay/ Ilustracija

Policija Nigerije optužena je da je izneverila žrtve silovanja. Nije im pružila adekvagtnu podršku i sprovela istrage nakon prijave, navode iz grupe za ljudska prava "Amnesty International".

- Žene i devojčice je izneverio sistem i to nastavlja da se dešava iz dana u dan, što samo otežava žrtvama da dobiju pravdu, dok počinioci ostaju na slobodi nekažnjeni - rekla je Osai Ođigo, direktorka organizacije.

Žrtve su izložene sramu, a situacija samo potvrđuje kulturu ćutanja, kada je u pitanju seksualno nailje u zemlji, dodala je ona.

Aktivista Serben Šehi, rekao je za BBC da je  zabrinjavajući.nedostatak volje u borbi protiv nasilja koje trpi ženski pol

Prošle godine, Nacionalna komisija za ljudska prava zabeležila je 11.200 slučajeva silovanja. Grupa za ljudsska prava navodi da je ovo jedno od ljudskih prava koje se najčešće krši, kada je u pitanju Zapadna Afrika.

Tada su guverneri Nigerije proglasili "vanredno stanje" zbog nasilja ali, kako "Amnesty" navodi, ništa se nije promenilo.

Video: Nigerijci decu sklanjaju sa ulica u - cirkuse!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA