≫ 

Očuh pucao u ženu, dok je umirala silovao njenu ćerku: Pastorka bila u sali kad su ga pogubili

Devojčica je imala 12 godina kada je očuh pucao u njenu majku, a onda je silovao 3 puta ispred nje. Zlostavljanje je trajalo godinama

  • 0
Lindsey Kirk Dejvid Nil Koks Lindzi Kirk Misisipi očuh pastorka pogubljenje Foto: Tanjug/AP

Muškarac iz Misisipija, koji je priznao ubistvo svoje supruge i seksualno zlostavljanje njene 12-godišnje ćerke, pogubljen je u sredu, postavši prvi zatvorenik osuđen na smrtnu kaznu čija je egzekucija izvršena od 2012. u državi.

Dejvid Nil Koks proglašen je mrtvim u 18:12 sati nakon što mu je mešavina tri hemikalije - midazolam, vekuronijum bromid i kalijum hlorid - ubrizgana u levu ruku, naveli su iz Odeljenja za zatvorske kazne Misisipija (DOC).

Koks je priznao krivicu za ubistvo, seksualni napad i druge optužbe i osuđen je na smrtnu kaznu.

- Umro je mirno i bez incidenta. Nikad nisam video da je egzekucija prošla lakše - rekao je Burl Kejn, komesar odeljenja.

Osuđenik je imao priliku da kaže svoje poslednje reči, prenosi CNN.

- Želim da kažem deci da ih puno volim, da sam u jednom trenutku bio dobar čovek, da sam jedino pročitao verziju Biblije Kralj Džejms, cenim što je komesar bio tako dobar prema meni. To je sve što imam da kažem - rekao je Koks pre pogubljenja.

David Neal Cox Dejvid Nil Koks Misisipi očuh pastorka pogubljenje Dejvid Nil Koks prvi pogubljeni zatvorenik u Misisipiju od 2012. Foto: Tanjug/AP

Njegovo pogubljenje je prvo u državi od 2012. godine. Te godine bilo ih je šest.

Prema sudskim dokumentima, Koks se rastavio od svoje žene Kim 2009. godine i proveo je devet meseci u zatvoru nakon što joj je ćerka, koja je bila maloletna, rekla da ju je očuh silovao.

- Koks ​​je otvoreno okrivio Kim za njegovo zatvaranje, navodeći da će je ubiti kada bude pušten - navodi se u sudskom dokumentu.

Kim i njena ćerka uselile su se kod njene sestre Kristi Salmon. Međutim, nekoliko nedelja nakon što je pušten na slobodu nakon polaganja kaucije, Koks je uzeo pištolj i 14. maja 2010. godine izvršio zločin.

- Koks je upucao Kim oko 19 sati i ostavio je da polako iskrvari na smrt tokom noći dok je uporno molila za pomoć - navodi se u dokumentima.

Pored toga, silovao je njenu ćerku tri puta ispred nje, dodaje se.

Specijalci su uhapsili Koksa oko 3:30 sati i odveli ga u pritvor.

Koks je zatražio od sudija Vrhovnog suda Misisipija da izvrše njegovu kaznu nakon što je rekao svojim advokatima da više ne podnose žalbe, navodi DOC.

Pastorka svedočila pogubljenju

Među onima koji su se okupili kako bi svedočili njegovom pogubljenju bila je i Koksova pastorka Lindzi Kirk (23). Imala je 12 godina kada ju je silovao tri puta ispred majke koja je umirala, dok ih je, zajedno sa njenim mlađim bratom, držao kao taoce u noći između 14. i 15. maja u malom gradu Šermanu.

Lindzi je u razgovoru za AP prošle nedelje ispričala šta joj se dogodilo. Rekla je da ju je Dejvid Koks silovao nekoliko godina kada njena majka nije bila kod kuće, i da joj je pretio da će ih ubiti ukoliko nekome kaže.

Dok je bila kod bake i deke u leto 2009, Kirk je majci u poruci napisala da ju je očuh silovao.

Ubrzo nakon toga Dejvid je uhapšen i optužen za silovanje, ali je pušten u aprilu 2010. godine bez suđenja. Kim Koks je nabavila zabranu prilaska i sa ćerkom se preselila kod sestre.

Jednog dana Kim je videla Dejvida na raskrsnici. Rekla je prijateljima da je podigao ruku kao pištolj i uperio u nju tri puta.

Posle nekoliko dana ju je ubio.

Kirk kaže da joj majka nedostaje svakog dana, a uradila je i dve tetovaže posvećene njoj: njen datum rođenja rimskim brojevima i delfina, njenu omiljenu životinju.

Bila je mala kada se njena majka udala za Koksa i tek sa osam godina saznala je da on nije njen pravi otac.

- Mama je ležala na podu, krvarila je - prisetila se Lindzi. Očuh ju je silovao tri puta dok je njena majka umirala, čak i kada su policajci opkolili kuću i pokušavali da ga nateraju da pusti taoce.

Agonija je trajala više od osam sati pre nego što je policija uspela da izbavi Lindzi i njenog brata i uhapsi Koksa.

Lindzi i njeno dvoje braće odgajali su deka po majci i njegova supruga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA