Ovde se krila Lavica Balkana i vrbovala decu sa Kosova za ISIS: Bežala od "nevernika", nosila nikab

B. T. je iz stana izašla samo da bi primila vakcinu protiv korona virusa, i jednom sa bratom u šetnju. Sitna je i nosi naočare, a već godinama nosi nikab koji joj prekriva sve osim očiju

  • 6

Policija u Italiji uhapsila je ove nedelje B. T. (19), poreklom sa Kosova, zbog sumnje da pripada terorističkoj organizaciji, te da je maloletne ljude na Kosovu vrbovala da postanu pripadnici Islamske države.

Ona je uhapšena u Milanu, a prema saopštenju policije ona se sa Kosova nedavno vratila u ovaj italijanski grad. Njeni poznanici u izjavi za italijanske medije naveli da se ona samoinicijativno zatvorila u stan, kako se ne bi "zagadila" zapadnom kulturom i nevernicima. Navodno je nekoliko puta napuštala stan i to u pratnji brata kako bi se vakcinisala ili otišla u šetnju.

Mediji je opisuju kao devojku sitne građe, da nosi naočare, a već tri godine je obučena u nikab koji joj otkriva samo oči.

B. T. je, kako navode italijanski mediji, udata za nemačkog policajca poreklom sa Kosova, rođaka Kujtima Fejzulaija, koji je izveo terorističke napade u Beču prošle godine.

Hapšenje, Lavica Balkana Printscreen: Polizia di Stato

U međuvrmenu je objavljen i snimak njenog hapšenja. Na snimku se vidi kako pripadnici aniterorističke jedinice ulaze u stan u kom se nalazila devojka. Policija je tom prilikom zaplenila nekoliko predmeta koji pripadaju B.T, a ona je obučena u nikab sprovedena do policijske stanice.

Policija je prilikom hapšenja u njenom telefonu pronašla na hiljade fotografija i video zapisa posvećenih Islamskoj državi, poput fotografija prepoznatljive crne zastave sa verskim ispisima, ali i scene borbi i egzekucija "nevernika".

U telefonu su pronađeni snimci i fotografije obezglavljivanja i paljenja protivnika, ali i scene terorističkih napada počinjenih u gradovima širom Evrope.

U akciji hapšenja učestvovala je Centralna uprava policije za prevenciju, a hapšenje je izveo Okružni antiteroristički tim u Milanu u sadadnji sa Europolom.

Ko je "Lavica Balkana"

B.T. je poreklom sa Kosova, a godinama je sa porodicom živela u Italiji. O Islamskoj državi se navodno informisala preko interneta, nakon čega je počela da mašta da će se jednog dana udati za bradatog vojnika džihada.

Ona je imala zadatak da vrbuje maloletnike na Kosovu, uglavnom mlade devojke. U njenom telefonu pronađene su prepiske iz februara ove godine gde je maloletnici, kojoj se obraćala sa "lavice" obećavala da će joj pronaći "snažnog lava, kao što je i njen muž", odnosno pripadnika organizacije "Lavovi Balkana", sa kojim će "moći da umre natopljena krvlju nevernika".

U telefonu su pronađena i stravična upustva, zapisana na engleskom, o "samotreniranju" za izvođenje napada u zemljama Zapada, među kojima i uputstvo za izradu bombi. Pronađeni su i tekstualni dokumenti sa naslovima "44 načina da podržite džihad", "Crne zastave Islamske države", "Kako da preživite na Zapadu".

U telefonu je pronađena i fotografija mladog bombaša samoubice, koji se razneo na aerodromu u Kabulu 26. avgusta. U tom napadu stradalo je više od 100 ljudi, među kojima i civili koji su pokušavali da se ukrcaju u avione i napuste Avganistan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbbgd

    18. novembar 2021 | 14:29

    Kakva lavica to je hijena sa Kosova koja se uvukla među hrišćane da rovari i ubija. Zatucano i zaglupljeno, živi u srednjem veku. Što bi rekli zlo i naopako.

  • 😂😂😂

    18. novembar 2021 | 13:50

    Otišla na zapad, primila vakcinu, a nije izlazila da se ne bi zagadila zapadnom kulturom? Koga ova ... ?

  • Febo

    18. novembar 2021 | 14:16

    A udata za ,,Nemackog"pandura.da se kladimo da on jadnicak nije znao čime mu se zena bavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA