Policija ispalila hice upozorenja na potestu zbog kovid propusnica u Holandiji: Povređeno dvoje

Policija je u saopštenju navela da su okupljeni na protestu palili vatre i koristili pirotehnička sredstva, zbog čega je policija ispalila hice upozorenja

  • 4
Holandija neredi protest policijski čas Foto: Tanjug/AP

Najmanje dve osobe su danas povređene kada je policija ispalila hice upozorenja tokom protesta u lučkom holandskom gradu Roterdamu, izjavio je portparol policije.

Policija je u saopštenju navela da su okupljeni na protestu palili vatre i koristili pirotehnička sredstva, zbog čega je policija ispalila hice upozorenja, preneo je Rojters.

Holandski mediji navode da je policija, takođe, koristila vodene topove da rastera masu, koja je palila policijska vozila.

Nekoliko stotina ljudi okupilo se da izrazi protivljenje vladinim planovima da ograniči pristup zatvorenim prostorima samo onima koji imaju "korona propusnicu" koja pokazuje da su vakcinisani ili su se oporavili od infekcije.

Pristup je trenutno dostupan i osobama koje nisu vakcinisane, ali imaju dokaz o negativnom testu.

Holandija je prošlog vikenda ponovo uvela neke mere zatvaranja u pokušaju da uspori porast zaraze korona virusom, ali broj novozaraženih i dalje je na najvišem nivou od početka pandemije.

Video: Za desetinku je ostala živa: Žena pretrčavala prugu napred-nazad kad je naleteo voz u punoj brzini

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA