≫ 

Haos na aerodromu u Atlanti: Putnik zapucao dok je čekao da prođe kontrolu, 3 osobe povređene

On je kasnije identifikovan kao osuđivani kriminalac

  • 0

Putnik koji je sinoć čekao da prođe kontrolu na glavnom bezbednosnom punktu aerodroma u Atlanti posegnuo je za vatrenim oružjem iz svoje torbe, a zatim i zapucao, što je izazvavalo haos među putnicima i privremeno obustavljanje letova, javlja Tanjug.

Čovek, koji je kasnije identifikovan kao osuđivani kriminalac Keni Vels (42), pobegao je sa pištoljem sa kontrolnog punkta, a potom i sa aerodroma, saopštila je Uprava za bezbednost vazdušnog saobraćaja, ističući da nije reč o incidentu sa namernim otvaranjem vatre, već slučajnim opaljivanjem, prenosi AP.

Policija je kasnije saopštila da je izdala nalog za hapšenje vinovnika ovog incidenta, a komandir aerodromske policije, major Redžinald Murman, izjavio je da Velsa traže zbog optužbi koje uključuju dela nošenje i skrivanje oružja na komercijalnom aerodromu, posedovanje vatrenog oružja od strane osuđenog kriminalca, korišćenje vatrenog oružja i nesmotreno ponašanje.

Vlasti su saopštile da su tri osobe zadobile lakše povrede, uključujući jednu osobu koja je pala u predvorju aerodroma daleko od kontrolnog punkta, a dvoje se žalilo na napad panike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA