≫ 

Otkriveni mogući uzroci zbog kojih se zapalio makedonski autobus u Bugarskoj: Stradalo 46 osoba

* Među poginulima je i 12 dece * Bugarski ministar unutrašnjih poslova Bojko Raškov rekao da je zaštitna ograda autoputa probijena i da je požar u autobusu možda izbio kao posledica kontakta vozila sa ogradom.

  • 2
Bugarska zapalio se autobus 46 mrtvih Bulgaria Bush Crash

Foto: Tanjug/AP

Kao moguće uzroke nesreće autobusa sa severnomakedonskim tablicama u Bugarskoj, direktor bugarske policije Borislav Sarafov naveo je "grešku vozača ili za sada neutvrđenu tehničku neispravnost" vozila, javila je agencija MIA. 

Bugarski ministar unutrašnjih poslova Bojko Raškov rekao da je zaštitna ograda autoputa probijena i da je požar u autobusu možda izbio kao posledica kontakta vozila sa ogradom.

Najmanje 46 ljudi poginulo je kada se zapalio autobus severnomakedonskih tablica na autoputu u zapadnoj Bugarskoj.

Nesreću je preživelo sedmoro putnika, koji su zbrinuti u bolnici u Sofiji i sada se nalaze u stabilnom stanju, izjavio je jedan zvaničnik službe hitne pomoći.

Ministar Raškov je u međuvremenu izjavio da je ustanovljeno da su tela svih poginulih imala teške opekotine, preneo je BBC.

Prve informacije govore da u autobusu nije bilo bugarskih državljana.

Iz Skoplja je stigla potvrda da se premijer Severne Makedonije Zoran Zaev uputio u Bugarsku i da su sa njim krenuli ministar zdravstva Venko Filipče i ministar spoljnih poslova Bujar Osmani.

Zaev je potvrdio da su se ka Bugarskoj uputili i pripadnici severnomakedonskih nadležnih službi, a bugarska BTA je javila da su i bugarski predsednik Rumen Radev i premijer Stefan Janev na mestu tragične nesreće.

Bugarske zapalio se autobus 46 mrtvih Bulgaria Bush Crash

Foto: DIMITAR KYOSEMARLIEV / AFP / Profimedia

Janev je potvrdio novinarima da je istraga u toku i uputio je izraze saučešća porodicama nastradalih.

- Dogodila se strašna tragedija, nemam ništa dobro da kažem. Ostavimo istražne organe da obave svoj posao -  poručio je Janev.

Većina žrtava nesreće su građani Severne Makedonije, saopštio je ranije zvaničnik ambasade Severne Makedonije u Sofiji, a agencija MIA prenela je da je među poginulima i 12 maloletnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci.

Autobus, koji se vraćao iz Istanbula, sinoć oko 9 sati prešao je granicu na prelazu Kapetan Andrejevo, a bugarski mediji su preneli da se nesreća dogodila jutros oko 3 sata na autoputu Sofija-Blagojevgrad, kod mesta Bosnek, na 31. kilometru od Sofije.

Na ovom delu autoputa dogodila se teška saobraćajna nesreća 1996. godine u kojoj je poginulo 16 ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    24. novembar 2021 | 17:17

    Nisu bili vakcinisani jel da??????????????????

  • Ljubo

    23. novembar 2021 | 09:45

    Savremeni autobusi imaju Puno automatike,I mora se Puno toga nauciti,bezmalo kao za avion.i

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA