Zaev: Među žrtvama i državljanin Srbije iz Preševa, bio sa verenicom

Među žrtvama i jedan državljanin Belgije, navodi premijer

  • 3
Bugarska zapalio se autobus 46 mrtvih Bulgaria Bush Crash Foto: Tanjug/AP

Među 46 putnika koji su poginuli kada se zapalio autobus u Bugarskoj, najviše je bilo državljana Severne Makedonije, iz raznih krajeva te zemlje, ali i jedan državljanin Srbije iz Preševa, koji je sa verenicom iz Kumanova bio u Istanbulu, izjavio je danas severnomakedonski premijer Zoran Zaev.

Zaev je za bugarsku agenciju Fokus rekao da je među žrtvama i jedan državljanin Belgije, kao i da je sve te podatke video u listi putnika.

Prema njegovim rečima, putnici su bili prosečne starosti između 40 i 50 godina, a najmlađa žrtva je 16-godišnja devojčica.

Dodao je i da je sedam preživelih putnika spavalo u zadnjem delu autobusa, a kada je došlo do nesreće oni su probili prozor, iskočili iz autobusa i tako se spasli.

- Makedonski ministar unutrašnjih poslova obavestio me je da je kompanija Besa trans, čiji je autobus, turistička kompanija i da je autobus putovao na liniji Istanbul-Sofija-Skoplje - rekao je Zaev.

On je dodao da ne zna kojom se brzinom kretao autobus u trenutku nesreće i da će istraga pokazati u kakvom je stanju bilo vozilo.

Nesreća se dogodila na auto-putu Sofija-Blagojevgrad, kada se zapalio jedan od četiri autobusa sa severnomakedonskim registarskim tablicama koji su se vraćali iz Istanbula.

Ambadador Srbije u Sofiji, Željko Jović, izjavio je danas da još uvek nema nijedne zvanične potvrde da među stradalima u nesreći severnomakednoskog autobusa u Bugarskoj ima državljana Srbije.

Sa druge strane, albanska ministarka spoljnih poslova Olta Džačka izjavila je da su žrtve Albanci iz Severne Makedonije.

Video: Ostala samo spaljena olupina: Užasni snimak autobusa u kome je stradalo 46 osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    23. novembar 2021 | 10:53

    Ima državljana Srbije, to su Albanaci sa Kosova I Metohije...

  • Vujke

    23. novembar 2021 | 11:01

    Preovladase siptari i Makedonijom, kukala nam majka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA