U rudniku u Sibiru pronađen živ spasilac: Još uvek nije potvrđen uzrok eksplozije

Zamenik državnog tužioca Dmitrij Demešin izjavio je danas da su se rudari ranije žalili na visok nivo metana u rudniku, ali je dodao da je prerano reći da li je to dovelo do eksplozije

  • 0
Sibir, Rudnik Foto: Tanjug/ AP

Spasilac koji se vodio kao nestao u operaciji u rudniku uglja Listvijažnjaja, u ruskom regionu Kemerovo, pronađen je živ.

- Naš spasilac Aleksandar Zakovrjašin pronađen je živ. Mislim da je to čudo koje su izveli naši ljudi - rekao je za Tas s vršilac dužnosti ruskog ministra za vanredne situacije Aleksandar Čuprijan.

Zamenik državnog tužioca Dmitrij Demešin izjavio je danas da su se rudari ranije žalili na visok nivo metana u rudniku, ali je dodao da je prerano reći da li je to dovelo do eksplozije.

Kako je istakao, istragom će biti utvrđena priroda prekršaja kako bi se utvrdilo da li postoji veza između nivoa metana i eksplozije.

On je ranije rekao da je moguće da je uzrok nesreće eksplozija metana.

Izvor iz službe za vanredne situacije rekao je sinoć da je ukupan broj žrtava nesreće u ruskom rudniku u Kuzbasu dostigao je 52, među kojima je i šest spasilaca.

Video: Avion urušen u param-parčad, petoro nastradalo: Pojavio se snimak sa mesta jezive nesreće

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA