Situacija sa koronom u Holandiji i dalje kritična: Pacijente šalju u Nemačku, uvode se nove mere

Mere stupaju na snagu u nedelju 28. novembra

  • 2
Korona virus, koronavirus, Holandija

Foto: Tanjug/AP

Holandski premijer Mark Rute najavio je danas nove mere suzbijanja korona virusa, koje, između ostalog, predviđaju da barovi, restorani i većina prodavnica u Holandiji moraju da budu zatvoreni od 17 sati do pet sati ujutru

Takođe, u srednjim školama uvodi se obaveza nošenja maski, rekao je Rute u televizijskom obraćanju u Hagu, preneo je Rojters.

Mere stupaju na snagu u nedelju 28. novembra zbog rekordnog broja novozaraženih i hospitalizovanih kovid pacijenata u Holandiji.

Holandija je pre nekoliko dana počela da prevozi kovid pacijente u Nemačku, kako bi ublažila pritisak na svoje bolnice koje se bore sa porastom slučajeva korona virusa.

Holandija redovi marihuana korona virus

Foto: Tanjug/AP

Kako su saopštile holandske zdravstvene vlasti, jedan od kovid pacijenata prebačen je jutros kolima hitne pomoći iz Roterdama u bolnicu u Bohumu, a drugi će biti prevezeni kasnije tokom dana, prenosi agencija Rojters.

Broj pacijenata obolelih od korona virusa u holandskim bolnicama poslednjih nedelja je dostigao najviše nivoe i očekuje se, kako se navodi, da će se brojevi novozaraženih i dalje povećavati.

Video: Roterdam razoren: Nasilni protesti protiv korona restrikcija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukodlak

    27. novembar 2021 | 09:53

    Cist primer kontradiktornosti. 85 zarazenih, ima da zarazi celu evropu. A U STVARI CELA PRICA, VEC JE UNAPRED SMISLJENA , I IMA SVOJ POCETAK, A KRAJ ZNAJU ONI.

  • Vukodlak

    27. novembar 2021 | 10:04

    Virus je katastrofalan. Eksperimet je nesto sto se covecanstvu Dogadja ,najveci zlocin. Ovo su sve posledice ,virusa koji razara Ljudski organizam, i u kojima delovima tela se stacionira,da bi kasnije ESKALIRAO. OVDE SE NE VIDI KRAJ. NAJVECI ZLOCIN , COVECNOSTI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA