≫ 

Katastrofalne vesti iz Holandije: Čak 85 od 600 putnika iz Južne Afrike je zaraženo!

Još se ne zna da li je u pitanju novi soj korona virusa

  • 70
Šiphol aerodrom

Foto: Profimedia

Od 600 ljudi na dva leta KLM-a, iz Kejptauna i Johanesburga, koji su se vratili iz Južne Afrike u Holandiju u petak, 85 osoba je pozitivno na korona virus. Još se ne zna da li je u pitanju novi soj korona virusa, "omikron", navodi Tellerreport.

Služba za javno zdravlje je ranije pretpostavila da će više desetina putnika imati pozitivan rezultat, što je pretpostavka koja se zasnivala na 15 pozitivnih na 110 testiranih putnika.

Osobe koje su pozitivne su izolovane u čuvanom izolovanom hotelu "na ili u blizini Šiphola", naveo je portparol Službe za javno zdravlje. Putnici koji imaju pritužbe moraju tu da ostanu sedam dana, a oni koji nemaju zdravstvene probleme moraće da budu u izolaciji pet dana. Putnici koji su imali negativan rezultat na testu moraju da budu u karantinu u svojim kućama pet dana, a potom opet testirani.

Pozitivni će biti podvrgnuti istraživanju da se utvrdi da li je reč o novoj, zaraznijoj varijanti korona virusa orkrivenoj u Južnoj Africi. Ovo ispitivanje će sprovesti Univerzitet Erazmus iz Roterdama.

Služba za javno zdravlje navela je da razume frustraciju putnika.

- Dugo su putovali, sleteli sa idejom da će uskoro biti kod kuća - navodi služba. - Umesto toga suočili su se sa situacijom kakvnu nismo pre iskusili u Holandiji.

Podsetimo, letovi iz Afrike su suspendovani od petka u podne zbog straha od nove, zaraznije varijante korona virusa.

Bocvana, Esvatini (Svazilend), Lesoto, Namibija, Zimbabve i Južna Afrika su dodate na listu visokorizičnih zemalja.

Video: Roterdam razoren: Nasilni protesti protiv korona restrikcija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale

    27. novembar 2021 | 07:42

    To je revans vlasti za proslonedeljne demostracije i napada na policiju...Kako vec sve znaju o novom soju??? Vidoviti ili naredjenje SZO bande??? Zadnji trzaji farmako mafije i njenih poslusnika!!!

  • Mrcke

    27. novembar 2021 | 07:56

    Ja sam vakcinisan, ali odgovorno tvrdim da je to najveca glupost, koju sam napravio u zivotu. Ne pada mi na pamet 3, 4, 5....dozu da primam. Taman ne izlazio nigde.

  • interesantna cinjenica

    27. novembar 2021 | 07:41

    koliko je politicara zarazeno ili je bilo zarazeno 0,000 000 1 % kako je moguce cime su oni zasticeni.vakcina nije sigurno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA