≫ 

Požar u Čileu: Oblak toksičnog dima nad Santijagom, škole i vrtići zatvoreni

Požar je izbio u fabrici građevinskog materijala u opštini Kilikura u severnom delu Santjaga, a na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se stub crnog dima koji se izvija u nebo i širi nad gradom nošen vetrom

  • 0

Zbog ogromnog požara u jednoj fabrici nad Santijagom se nadvio oblak gustog sivog dima zbog čega su neki avionski letovi preusmeravani, a škole i dečiji vrtići u prestonici Čilea zatvoreni.

Požar je izbio u fabrici građevinskog materijala u opštini Kilikura u severnom delu Santjaga, a na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se stub crnog dima koji se izvija u nebo i širi nad gradom nošen vetrom, prenosi Rojters.

U izveštaju vatrogasne službe i kancelarije za bezbednost međunarodnog aerodroma u Santijagu navodi se da dim nije uticao na rad terminala, ali se i potvrđuje da su neki avioni koji lete sa juga ka severu zemlje bili preusmereni, prenela je lokalna štampa.

- Savet je da se ljudi ne izlažu dimu i da zatvore prozore. Ako se pojave određene zdravstvene smetnje trebalo bi da se jave najbližoj zdravstvenoj ustanovi - rekao je Migel Munjoz, regionalni direktor Nacionalne kancelarije za vanredne situacije (Onemi).

On je u razgovoru sa novinarima upozorio da su sve vrste dima toksične i da će uticaj zagađenosti na ljudsko zdravlje zavisiti najviše od izloženosti i koncentracije dima, apelujući na građane da izbegavaju fizičke aktivnosti na otvorenom.

Video: Demonstranti spalili crkvu tokom protesta: Glavni grad ostao bez kulturnog dobra

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA