≫ 

U EU do sada zabeležena 42 slučaja omikrona: Uglavnom oboleli mladi

Iz Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti rekli da se procenjuje još šest potencijalnih slučajeva.

  • 4
Mapa Sveta, korona virus, Omikron

Ilustracija: Nikola Jovanović

Do danas u zemljama Evropske unije identifikovana su 42 slučaja korona soja omikron, saopštio je Evropski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC).

Infekcije su potvrđene uglavnom kod mlađih osoba i njihovi simptomi su najčešće blaži, rekla je predsednica ECDC Andrea Amon, preneo je Gardijan.

- Za procenu da li omikron izbegava imunitet i dalje moramo da čekamo dok se ne završe istrage u laboratorijama sa uzorcima ljudi koji su se oporavili od omikrona. To se očekuje za dve nedelje - dodala je Amon.

Ona je navela da zdravstvene vlasti EU procenjuju još šest potencijalnih slučajeva.

Video: Lončar: Do sredine decembra nema izlaska bolnica iz kovid režima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    30. novembar 2021 | 17:41

    Kako su razlikovali sve dosadasnje sojeve?? Vuhanski od brazilskog, brazilski od delta, delta od delta plus soja, delta plus od omikrona....?? Malo su poceli da se gube u svojim idejama, gube poverenje i onih koji su im verovali. Da li je prodato dovoljno vakcina, da li je ostvaren planirani profit? Sada ce nove vakcine, nova paranoja. Korona sa manje od 1% smrtnosti i to uglavnom starije populacije, ostavice mnooogima vecitu traumu i psihicke poremecaje, a zatim idu antidepresivi, antipsigotici, sedativi....U Srbiji ni jedna laboratorija nije izolovala virus, SZO zabranila obdukcije..... Da li je bilo dosta ili ce nas jos zarazavati, radi profita, cena akcija farmaceutskih kompanija??

  • Mirča

    30. novembar 2021 | 17:39

    L A Ž!!!

  • Nikolas

    30. novembar 2021 | 17:43

    POGLEDAJTE MURAL IZ 1995GODINE NA AERODRUMU U DENVERU GDE SU SVA DECA SVETA POD MASKAMA I BICE VAM JASNO KO JE JOS TADA ISPLANIRAO BIOLOSKI 3 SVETSKI RAT !!! IMATE TU I OBELEZJA ILLUMINATA A ZGRADA JE ZIDANA U UZNAKU SVASTIKE !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA