≫ 

Majka koja je novorođenče ugušila u smeću dobila samo 2 godine: Iznela sramnu odbranu na sudu

Majka iz Ukrajine tvrdila da je za porođajne bolove mislila da su posledica trovanja hranom, pa je zgrabila kantu za đubre da se u njoj olakša

  • 0
beba ilustracija novorođenče Foto: Pixabay/ Ilustracija

Sud u Ukrajini na dve godine zatvora osudio je majku koja je svoje novorođenče prošle godine ugušila u kanti za smeće.

Devojčica je ubijena svega 30 minuta nakon porođaja, a majka je na sudu iznela sramnu odbranu, tvrdeći da nije namerno ubila dete.

- Optužena je pokušala da ubedi sud da je, kada je porođaj krenuo, pomislila da se otrovala hranom, te je zgrabila kantu za smeće da se u njoj olakša. Tvrdila je kako je tada beba "ispala iz nje", te da je ona otrčala kod svojih roditelja koji su je savetovali da ne dira bebu, već da sačeka dolazak hitne pomoći - ispričao je izvor lista Obozrevatel.

Ginekolog, koji je svedočio na sudu, rekao je da je optužena znala da je u drugom stanju, te da se redovno pojavljivala na pregledima. Poslednji put je, prema njegovim rečima, na pregledu bila tri dana pre porođaja. Ginekolog je donekle i osporio svedočenje majke, govoreći da je gotovo neverovatno da se porođaj tako brzo odigra.

- Brzi porođaj traje sat, do sat i po vremena. Mogla je da ispadne posteljica, ali ne omdah, za to treba vreme. Takođe, pupčana vrpca ne bi pukla u slučaju da se povuče, već ona mora da se iseče - objasnio je lekar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA