Bekstvo iz meksičkog zatvora: Naoružani upali vozilima i oslobodili zatvorenike

Vlasti u državi Idalgo, severno od Meksiko Sitija, navele su u saopštenju da su napadu koji se dogodio jutros rano, povređena dvojica policajaca

  • 0
Zatvor, ograda, žica, bekstvo iz zatvora

Foto-ilustracija: Shutterstock

Naoružana grupa ljudi sa nekoliko vozila uletela je danas u zatvor u centralnom Meksiku i pobegla sa devet zatvorenika, a u napadu su povređeni pripadnici policije.

Vlasti u državi Idalgo, severno od Meksiko Sitija, navele su u saopštenju da su napadu koji se dogodio jutros rano, povređena dvojica policajaca, prenosi AP.

Državna policija je saopštila da su vojnici, policija i pripadnici Nacionalne garde krenuli u potragu za odbeglim zatvorenicima, a vlasti nisu još identifikovale naoružanu bandu koja je učestvovala u organizovanom bekstvu iz zatvora.

Državni sekretar za unutrašnje poslove, Sajmon Vargas, rekao je da je „naoružana grupa upala u zatvor sa nekoliko vozila, a da su u blizini zatvora dva vozila zapaljena u okviru operacije kriminalne grupe, kao odvraćanje pažnje“.

Lokalni mediji javili su da su zapaljeni automobili pronađeni u gradu Tuli.

Naovodi se i da je Tula sedište velike rafinerije nafte, i da u ovoj oblasti operišu kriminalne bande koje buše državni naftovod kako bi se nelegalno domogli benzina i nafte.

Video: Sukob policajca i zatvorenika invalida: Skinute lisice su bile kobna greška, sledila tuča

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA