≫ 

Osuđeni policajci koji su delili fotografije mrtvih devojaka: Žrtvovao ih je brat zbog loto dobitka

Majka ubijene devojke Mina Salman nazvala je policajce imenima "Grozni 1" i "Grozni 2"

  • 0
Pc Deniz Jaffer (left) and Pc Jamie Lewis Foto: Profimedia/PA Images/Alamy

Dva policajca iz Londona osuđena su jer su preko WhatsApp-a delili fotografije tela dve ubijene sestre. Njih je u parku usmrtio brat koji je verovao da je sklopio pakt sa đavolom i da će žrtvovanjem ljudi moći da osvoji dobitak na lotou.

Denizu Džaferu (47) i Džejmiju Luisu (33) naređeno je da čuvaju ograđeno područje u kom su sestre Nikol Smolman i Biba Henri pronađene mrtve u žbunu u jednom parku u Vembliju.

Oni su neovlašćeno ušli i ograđeno područje i fotografisali njihova tela. Deniz i Džejim su zatim fotografije slali drugim policajcima i prijateljima preko aplikacije WhatsApp. Otkriveni su nakon velike istrage koja je pokrenuta unutar nezavisne kancelarije koja se bavi ispitivanjem ponašanja policajaca.

Policajci su na suđenju priznali krivicu i osuđeni su na dve godine i devet meseci zbog nedoličnog ponašanja na službenoj dužnosti, prenosi Guardian.

Sudija je rekao da su policajci povredili dostojanstvo žrtava i produbili patnju njihove majke i članova porodice, od kojih su neki bili njihove kolege.

- Tela žrtava nisu bila vidljiva van ograđenog područja, nije bilo moguće fotografisati ih sa nnekog drugog mesta u parku - rekao je tužilac.

Majka ubijene devojke Mina Salman nazvala je policajce imenima "Grozni 1" i "Grozni 2".

- Našu veliku tugu dodatno su produbila ova dva policajca. Sva unutrašnja snaga koju sam nekako skupila mi je otrgnuta - rekla je Mina.

Ona je takođe rekla da su oni to uradili iz rasističkih razloga, budući da su devojke Afroamerikanke.

Tužilaštvo je dodalo da su oba policajca fotografisanjem tela ugrozila samu istragu jer su svojim ulaskom na mesto zločina rizikovali da taj prostor bude kontaminiran.

Jedan od policajaca otišao je korak dalje pa je fotošopirao fotografiju sa telima devojaka, dodajući na nju svoje lice, dok one leže u pozadini.

Oni su zatim fotografiju prvo poslali jednoj policajki koja je takođe bila na mestu zločina. Deniz je fotografiju pokazao i jednom policajcu kada su odlazili iz parka, a zatim ih je podelio i sa svoja tri prijatelja preko pomenute aplikacije za dopisivanje

Drugi policajac je fotografije podelio u grupi za dopisivanje koja broji više od 40 policajca, a koja je nazvana "Tim".

Ubio ih rođak koji je verovao da je sklopio pakt sa đavolom

Podsetimo, tinejdžer iz Velike Britanije, osuđen je na 35 godina zatvora jer je na brutalan način ubio dve sestre.

Policija je u domu Denijela Huseina (19) pronašla ručno napisani ugovor koji je on umislio da je sklopio sa Luciferom Rofokaleom u kom je obećao da će žrtvovati više žena kako bi dobio premiju na lutriji. Denijel je ugovor potpisao svojom krvlju, piše Sky News.

Mladić je zatim u junu prošle godine izbo sestre Bibau i Nikol dok su kasno uveče plesale same u parku. Izbo je Nikol 28 puta, a Bibau osam, pa je nakon toga pobegao sa mesta zločina. Tokom napada se posekao pa ga je policija uhapsila jer su ga prepoznali na snimku sa nadzornih kamera, a i izolovan je DNK sa mesta zločina.

Tinejdžer je odrastao u Londonu i od detinjstva je bio problematičan. Nastavnici su, kada je imao 15 godina, otkrili da je na školskim računarima pretraživao radikalne sardžaje, a pohađao je i vladim program za borbu protiv ekstremizma.

Nakon ubistva, policija je otkrila da je često pretraživao sotonističke forume i bio je zagovornik krajnje desničarske ideologije.

Denijel je u "ugovoru s demonom" obećao da će "svakih šest meseci izvesti najmanje šest žrtvovanja" i da će "žrtvovati samo žene". Zauzvrat je tražio glavni goditak na lutriji. Narednih deset dana nakon ubistva potrošio je oko 200 evra na loto listiće.

Video: Kadrovi posle pucnjave u Mičigenu: Nosila sa mrtvima i ranjenima, helikopteri, narod u beznađu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA