Grad sravnjen sa zemljom, svuda ruševine: Dramatičan snimak dronom nakon serije tornada u Kentakiju

Najgore je prošao grad Mejfild, u kojem živi oko 10.000 ljudi

  • 42
Kentaki tornado SAD Foto: Tanjug/AP

Na srceparajućem snimku iz vazduha vide se razmere užasa nakon serije tornada koji su pogodili Kentaki i nekoliko američkih država.

Najgore je prošao grad Mejfild u Kentakiju, koji je delimično sravnjen sa zemljom.

Na snimku dronom vide se srušene kuće, a vlasti strahuju da će broj žrtava preći 100. Trenutno je poginulo više od 70 ljudi.

Mejfild, grad s 10.000 stanovnika, bio je, čini se, epicentar katastrofe. Uništeni su čitavi blokovi kuća, a prizor je bio poput ratnog.

- Kad sam došao u ovo područje, svetla su blještala u svim pravcima. Drveće je srušeno, putevi su neprohodni. Izgledalo je kao ratna zona - rekao je Majkl Gordon za CNN.

Guverner Kentakija Endi Bešir rekao je ranije danas da se strahuje da će broj žrtava preći 100, kao i da je više od 100 ljudi bilo zarobljeno u fabrici sveća u Mejfildu, nakon rušenja krova.

- U fabrici je poginuo veliki broj ljudi. Ovo je najrazorniji tornado u istoriji naše države - rekao je on i naveo da je 40 od 110 radnika do sada izvučeno iz fabrike.

Bešir je proglasio vanredno stanje, aktivirao Nacionalnu gardu Kentakija i razmestio državnu policiju.

Pored fabrike sveća, uništeni su vatrogasna stanica u Kentakiju, skladište Amazona u državi Ilinois, gde su najmanje dva radnika poginula, starački dom u Misuriju i mnogi drugi objekti i kuće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nobl135

    11. decembar 2021 | 23:52

    Milosrdni Anđeo...ko 1999g.

  • Bhm

    11. decembar 2021 | 23:59

    Samo vi naoruzavajte vojsku,pravite nosače aviona,huskajte bednu Ukrajnu i provocirajte Ruse posto vam je u državama sve u najboljem redu pa možete da se razbacujete milijardama....

  • Zora

    12. decembar 2021 | 00:15

    Pa ako se znalo za tornado zašto ljude iz tvornice nisu poslali kućama i sl.uz današnju tehnologiju puno toga se zna unaprijed ... Ako me razumijete..🙂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA