Fotografije iz vazduha pokazju šta je tornado uradio skladištu "Amazona": Šest radnika stradalo

Najmanje 45 radnika "Amazona" se spasilo iz skladišta

  • 0
Amazon  tornado Foto: Tanjug/AP

Šest radnika kompanije "Amazon.com Inc" poginulo je u seriji tornada koji su u subotu zahvatili skladište u blizini Sent Luisa. Oluja je "pokidala" krov i urušila na radnike betonske zidove skladišta širine oko 28 cm i dužine veće od fudbalskih terena, navodi Rojters.

Najmanje 45 radnika "Amazona" se spasilo iz skladišta u Edvardsvilu u Ilinoisu. Spasioci smatraju da više preživelih neće pronaći.

U petak uveče serija tornada je protutnjala kroz šest američkih država, ostavljajući za sobom trag smrti i razaranja u domovima i na radnim mestima, dug oko 322 kilometra. Prema svedočenju nadležnih, vetar koji je duvao bio je toliko jak da je oduvao krov sa skladišta firme i uzrokovao urušavanje zidova.

Svedoci su ispričali da su radnici bili zatečeni i primorani da pronađu sklonište gde god su mogli.

- Jedan kolega mi je poslao fotografiju dok su bili sklonjeni u kupatilu, praktično svugde gde su mogli da se sakriju. Morali su brzo da razmišljaju - rekao je Aleksandar Brd, koji radi u drugom skladištu preko puta ulice.

"Amazon" je naveo da su svi zaposleni normalno obavešteni i upućeni da se sklone u za to određenu lokaciju. Trening za ovakve slučajeve se organizuje za nove zaposlene i obnavlja se tokom cele godine, navode iz kompanije.

Nejasno je ipak koliko radnika je nestalo, jer "Amazon" još uvek nema tačan broj ljudi koji su radili u sortiranju i distribuciji, kada je tornado udario.

Izvršni direktor "Amazona" Endi Džasi tvitovao je da je "kompanija slomljenog srca zbog gubitka života zaposlenih".

Video: Sam Sotona je sišao na zemlju: Džinovski tornado usred noći guta i ruši po ruralnim delovima Amerike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA