≫ 

Sofi je nestala u julu a sad je pronađena u stranoj zemlji: Policija uhapsila njenog oca

Dok zvaničnici nisu otkrili gde je devojčica pronađena, ranije su saopštili da je otac možda sa ćerkom otputovao u Meksiko ili Argentinu

  • 1
Sofi i Majkl Long Foto: Texas Department of Public Safety

Devojčica iz Teksasa Sofi Long (11) pronađena je živa i zdrava u stranoj zemlji nakon što je nestala u julu.

Američke vlasti pronašle su Sofi sa njenim ocem, Majklom Longom, koji je uhapšen. On je odbio da preda Sofi njenoj tetki po majci usred spora oko starateljstva.

Kancelarija šerifa okruga Kolin probala je u subotu da vrati Sofi nazad u SAD. Dok zvaničnici nisu otkrili gde je devojčica pronađena, ranije su saopštili da je Majkl Long možda sa ćerkom otputovao u Meksiko ili Argentinu.

- Meseci predanog rada službenika, FBI-ja i SAD maršala se najzad isplatio ovog jutra. Tako smo srećni što je Sofi bezbedna - rekao je u subotu u saopštenju šerif Džim Skiner.

Long se suočava sa optužbom za mešanje u starateljstvo nad decom, što je krivično delo, i biće izručen SAD.

Sofi je bila predmet spora oko starateljstva između Longa, Sofine majke Keli Long i njene tetke, kod koje je poslata da živi u maju.

Sofi je poslednji put primećena 12. jula u mestu severoistočno od San Antonija. Majkl Long (43) je trebalo da se pojavi u sudu na saslušanju u avgustu u Teksasu. On je za Daily mail u to vreme rekao da će se vratiti na sud samo ako bude dozvoljeno da njegovom slučaju sudi porota, prenosi Independent.

Njegova bivša žena Keli Long (36) podnela je zahtev u kome se usprotivila suđenju porote i zatražila da Long bude poslat u zatvor na 18 meseci jer je skrivao Sofi i odbijao da je preda.

Takođe traži da njen bivši muž bude stavljen na uslovnu kaznu od 10 godina, da bude zadržan uz kauciju od 20.000 dolara i da plati sve pravne troškove.

Ocu je u julu bilo naređeno da plati 20.000 dolara za terapiju bivšoj ženi, Sofi i njenoj braći.

Prošle godine policija u Frisku, u Teksasu, primila je veliki broj poziva i mejlova u vezi sa Sofi delom zbog postova na društvenim mrežama ljudi iz pokreta za teorije zavere KAnon. Policija je saopštila da su postovi "očigledno lažni" i da je Sofi bezbedna, preneo je The Dallas Morning News.

Video: U Srbiji dnevno nestane bar jedna, tražimo više od 10.000: Danas je Međunarodni dan nestalih osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    13. decembar 2021 | 08:56

    Ime zemlje u kojoj je pronađena je tolika tajna da se sme napisati samo strana zemlja? Zašto je to tako?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA