≫ 

Ovako izgleda Emina ćelija u zatvoru: Izolovana je od svih, zatvorenici se žalili na loše uslove

Nedavno je ova ustanova bila pod kontrolom Inspektorata za zatvore, nakon što se više osoba žalilo na neadekvatne uslove

  • 0
Zatvor Peterborough, Piterburg Foto: Profimedia/Alamy/Garry Clarke / Alamy

Ema Tastin, počela je da služi zatvorsku kaznu zbog ubistva i zlostavljanja malog Artura. Ona će 29- godišnju zatvorsku kaznu služiti u HMP Peterborog u Kembridžširu u Velikoj Britaniji.

Ona i njen partner Tomas Hjuz osuđeni su jer su mučili, izgladnjivali, a na kraju i ubili šestogodišnjeg Artura tokom karantina prošle godine. Dečak je zbog zadobijenih povreda glave preminuo u bolnici nekoliko dana kasnije kada je isključen sa aparata.

U međuvremenu, u britanskim medijima pojavile su se fotografije Emine ćelije u zatvoru u kojoj dominiraju pastelni tonovi.

Zidovi su okrečeni u roze boju, nekoliko pink srca vise sa zidova, a u istim bojama je i posteljina na krevetu. Rukovodstvo zatvora dozvoljava osuđenicima da sami dekorišu ćelije po svom ukusu, međutim nije poznato da li je ovo pravo omogućeno i osuđenicama za najteža krivična dela.

Ema je ranije imala veoma turbulentan period u zatvoru, budući da su joj pretili, maltretirali je i izbacivali iz ćelije. Njena bivša cimerka Elejn Pričard ispričala je da je izbacila Emu iz sobe u pritvoru u kom je čekala kraj suđenja, kada je u njenim dokumentima pročitala koliko modrica je Artur imao na telu u trenutku smrti.

Zatvorenici su na nju bacali so tokom suđenja, kada su saznali da je upravo ovim začinom trovala dečaka.

Arthur Labinjo-Hughes Ema služi doživotnu kaznu zatvora Foto: Facebook

Ona je zbog sigurnosti odvojena od svih zatvorenica, pa sama jede, tušira se, vežba i šeta i nema kontakt ni sa jednom zatvorenicom.

U Piterborou boravi oko 400 zatvorenica, raspoređenih u deset blokova. U okviru kompleksa nalazi se i poseban deo u kom su smeštene zatvorenice sa doživotnom kaznom zatvora, među kojima je i Ema.

Nedavno je ovu ustanovu posetio Inspektorat za zatvore, nakon što se više osoba žalilo na neadekvatne uslove, prenosi Mirror.

- Ovo mesto je bezbedno i mirno. U svokrevetnim sobama ima dovoljno mesta, međutim problem je što ima nekoliko jednokrevetnih soba u kojima borave dve osobe. Takođe kupatila nisu u najboljem stanju, posebno ona koja koristi više zatvorenica - saopšteno je.

Arthur Labinjo-Hughes Artur je imao 130 modrica na telu Foto: Facebook

Zbog pandemije korona virusa zatvorenice su prinuđene da u ćeliji provode 23 časa dnevno, što mnogima predstavlja problem.

Podsetimo, Artur je preminuo u junu prošle godine nakon što je njegova maćeha Ema Tastin više puta njegovu golavu udarila u tvrdu podlogu.

On je pre toga mesecima mučen izgladnjivan, trovan solju i ostavljan da spava na podu u dnevnoj sobi, rekli su tužioci tokom suđenja.

Ema je osuđena na 29 godina zatvora zbog ubistva dečaka, a njegov otac je osuđen zbog ubistva iz nehata i podsticanja na ubistvo.

Vlada je naložila reviziju slučaja i pokrenuta je istraga protiv socijalnih radnika koji su posetili porodčni dom nekoliko meseci nakon što su članovi porodice prijavili da sumnjaju da je dečak zlostavljan.

Video: Pali krijumčari ljudi u akciji Hotspot: U 8 gradova pronađeno skoro 1.000 migranata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA