Detalji nesreće u Baltičkom moru: Jedna osoba poginula, Hrvat i Britanac bili pod dejstvom alkohola

U međuvremenu su se pojavili novi detalji koji navode da su članovi posade imali nedozvoljenu količinu alkohola u krvi

  • 0
Baltičko more, sudar brodova Foto: Tanjug/AP

Dvojicu članova posade britanskog broda, koji se sudario sa manjim danskim brodom u Baltičkom moru, policija je zadržala u pritvoru zbog sumnje da su nemarno postupili, što je dovelo do toga da je najmanje jedna osoba poginula, saopštilo je švedsko tužilaštvo.

U pritvoru su zadržani hrvatski državljanin rođen 1965. godine i britanski državljanin rođen 1991. godine, navelo je tužilaštvo.

Jedan član posade danskog broda pronađen je mrtav, a drugi se vodi kao nestao nakon što je došlo do sudara sa britanskim brodom u prometnoj pomorskoj ruti kod Švedske, prenosi Tanjug.

U međuvremenu su se pojavili novi detalji koji navode da su imali nedozvoljenu količinu alkohola u krvi.

- Osumnjičeni koji se nalaze u pritvoru bili su pod dejstvom alkohola. Jedna osoba osumnjičena je za grubo pijanstvo na moru na osnovu radnji povezanih s nesrećom - izjavio je državni tužilac.

Podsetimo, švedska Uprava za pomorstvo saopštila je ranije da se jedan od brodova prevrnuo nakon sudara. Nesreća se dogodila u švedskim teritorijalnim vodama, a oba broda su plovila u istom pravcu kada su došla u kontakt, saopštio je danski JOC.

Video: Belgijski F-16 bio je nadomak ruskog vazdušnog prostora, ali su ga dva Su-27 presrela i oterala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA