≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ko su ubice "Ken i Barbi"? Zlostavljali i ubijali devojčice, pa sve to snimali. Ona je sad na slobodi

Vreme čitanja: oko 4 min.

On je bio zgodni mladić, a ona leptica sa dugom plavom kosom - počinili su neke od najstrašnijih zločina u istoriji Kanade

  • 4
Paul Bernardo Foto: Mugshot

Serijski silovatelji i ubice Pol Bernardo i Karla Homolka terorisali su Kanadu početkom 1990-ih i snimali jezive snimke na kojima se vidi kako muče i ubijaju mlade žene.

Zloglasni duo poznat kao ubice "Ken i Barbi" započeli su užasne zločine tako što su drogirali i napastvovali Karlinu sestru tinejdžerku i to ne samo jednom, već dva puta - drugi put je doza droge bila fatalna.

Par je proglašen krivim za smrt tri maloletnice u području Ontarija, međutim, Bernardo je povezan sa najmanje 14 drugih silovanja i šest pokušaja silovanja.

Nova dokumentarna serija "Ken and Barbie Killers: The Lost Murder Tapes" priča o užasnim zločinima i kontroverznom suđenju zloglasnom paru.

Homolka i Bernardo početkom 1990-ih bili su mladi bračni par koji je seksualno zlostavljao i ubio maloletnice, a svoje zločine su snimali. Međutim, trake su se pojavile tek kad je Homolka postigla dogovor o priznanju krivice koji ju je poštedeo duge zatvorske kazne.

Temi Homolka

U julu 1990. par je drogirao Karlinu mlađu sestru Temi, koja je imala samo 15 godina. Temi se onesvestila, a Pol ju je silovao nekoliko minuta pre nego što je došla k sebi.

Temi se navodno nije sećala ničega u vezi sa napadom.

Kasnije te godine, malo pre Božića, Homolka je kući donela anestetik iz veterinarske klinike u kojoj je radila, a par je ponovo drogirao Temi.

Navodno su oboje silovali tinejdžerku, a onda je Temi u nesvesti počela da se guši sopstvenom povraćkom. Par je insistirao da je ovo bila nesreća. Devojčica je preminula nekoliko nedelja pre 16. rođendana.


Oni su je nakon toga obukli, očistili i stavili u spavaću sobu pre nego što su pozvali policiju. Smrt je proglašena nesrećom, a Pol i Karla nisu uhapšeni niti optuženi.

Lesli Mahafi

Skoro godinu dana nakon što su prvi put drogirali i napali Temi, Pol i Karla su kidnapovali i ubili Lesli Mahafi (14).

U ranim satima 15. juna 1991. godine Pol je pronašao Lesli izvan njenog doma, doveo ju je kod Karle, a onda su je zajedno mučili i silovali satima.

U snimku su zabeležili mučenje i kako se Lesli bori. Navodno su devojčicu držali zatočenu u svom domu tokom noći i ubili je sledećeg dana.

Pol je tvrdio da je Karla ubila maloletnicu smrtonosnom dozom anestetika, dok se ona branila da ju je Pol zadavio na smrt, prenosi Sun.

Njeno telo su stavili u podrum, a onda su priredili porodičnu večeru. Zatim su raskomadali njeno telo testerom, obmotali svaki od odvojenih delova tela cementom i bacili ih u jezero Gibson.

Nekoliko nedelja kasnije otac i sin koji su bili na pecanju, pronašli su jednu ciglu puno ljudskih ostataka. Na dan venčanja Pola i Homolke policija je dobila prijavu o Leslinim posmrtnim ostacima.

Kristen Frenč

Kristen Frenč (15) je bila učenica srednje škole u Ontariju. Dok se jednog dana vraćala kući iz škole, presrela ju je Karla, koja se pravila da je pita za pravac. Dok joj je Karla odvlačila pažnju, Pol je iznenadio Kristen i uz pretnju noža naterao je da uđe u automobil.

Kristen je oteta u četvrtak popodne i mučena je tokom celog uskršnjeg vikenda.

Zloglasni par je ponovo snimao sebe kako muči i siluje maloletnicu, terali su je da pije alkohol i nosi školsku uniformu.

Pol i Karla su ubili Kristen u nedelju, pre nego što su otišli na uskršnju večeru.

Na suđenju su ponovo dali oprečne izveštaje o tome ko je ubio Kristen. Pol je rekao da ju je Karla žestoko pretukla gumenim čekićem, a zatim zadavila omčom. Sa druge strane, Karla je tvrdila da ju je Pol zadavio na smrt električnim kablom.

Par je bacio Kristenino telo u jarak 45 minuta izvan njenog komšiluka, a ona je otkrivena 30. aprila, dve nedelje nakon otmice.

DNK dokazi pronađeni na njenom telu povezuju je sa nekoliko drugih silovanja koje je počinio Bernardo.

Nazvan silovateljem iz Skarboroa, Bernardo je priznao najmanje 10 drugih seksualnih napada i povezan je sa šest pokušaja silovanja.

Homolka je na kraju rekla policiji da ju je Bernardo primorao da mu nađe žrtve, ali video snimak koji je par snimio pokazao je da je i ona kriva.

Uz šest kaseta dokaza, policija je bila u mogućnosti da osudi par na zatvorske kazne.

Pol Bernardo je 1995. godine proglašen krivim za ubistvo, otmicu i silovanje. Služi doživotnu kaznu zatvora u Ontariju.

Homolka je osuđena na 12 godina zatvora. Nakon što je puštena na slobodu 2005. godine, udala se za Tierija Bordelaisa, brata svog advokata.

Bordelais i Homolka, koji su u međuvremenu promenili i imena, navodno imaju nekoliko dece.

Video: Snimak sa lica mesta: Poginula Srpkinja u Las Vegasu, sportista brzinom 250 na sat naleteo na Tinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E-BA

    19. decembar 2021 | 22:49

    I opet katolici sa njihovim mostrumskim zločinima. A mi hoćemo da uvodimo njihova pravila i zakone.

  • Sllavica

    3. mart 2024 | 14:12

    Zašto dozvoljavaju ovakvim monstrumima da se razmnožavaju?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA