Ovo je zatvor u kom kaznu služi Sarin ubica: Kriju ga od zatvorenika, ranije pokušao samoubistvo

Bivši policajac prebačen je u posebno krilo zatvora u kom se nalaze zatvorenici kojima je ugrožena bezbednost, ali rukovodstvo zatvora upozorava da neće moći zauvek da ostane ovde

  • 1
HMP Frankland Prison, Durham Printskrin: Google Maps

Bivši policajac Vejn Kazns, koji je osuđen za ubistvo Sare Everard premešten je u zatvor maksimalne sigurnosti u kom višedecenijske kazne služe neki od najozloglašenijih kriminalaca. 

Vejn je pre nekoliko dana iz pritvora Belmarš u Londonu, prebačen u ozloglašeni zatvor HMP Frenkland, koji se nalazi u Daramu na severu Engleske.

On je trećeg dana boravka u pritvoru odveden u bolnicu, nakon što je u pritvorskoj ćeliji u policijskoj stanici Vendsvort, pronađen bez svesti nakon neuspelog samoubistva dok je čekao kraj suđenja.

Bivši policajac prebačen je u posebno krilo zatvora u kom se nalaze zatvorenici kojima je ugrožena bezbednost, ali rukovodstvo zatvora upozorava da neće moći zauvek da ostane ovde.

- Ne možemo zauvek da bude izolovan od ostalih zatvorenika. On ima veliku metu na čelu zbog zločina koji je počinio, ali i zbog svog bivšeg posla - saopšteno je.

Stražarima je dužnost da održavaju sigurnost zatvorenika i zaista motre na njega od kako je došao.

- Štitimo ga od drugih zatvorenika, ali i od njega samog - rečeno je za britanski Sun.

Frekland je dom ozloglašenih ubica

Vejn koji je u zločin počinio dok je još bio službenik londonske policije u oktobru je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

On je navodno u zatvoru u znak protesta zbog loših uslova otpočeo štrajk glađu.

Osim njega u ovom pritvoru nalaze se i masovni ubica Levi Belfild i Ijan Hantli koji je osuđen za ubistvo dve devojčice. Osim njih ovaj zatvor dom je i ubici Dejvidu Biberu, nacističkom bombašu Dejvidu Koplendu, a do prošle godine ovde je boravio i čuveni jorkširski trbosek Piter Setklif, koji je preminuo prošle godine.

Podsetimo, Kazns je kidnapovao Saru dok se vraćala kući sama od prijatelja u južnom Londonu. On ju je navodno uhapsio u lažnoj "kovid patroli". Mlada direktorka marketinga bila je podvrgnuta zastrašujućem putovanju od 128 kilometara nakon što ju je policajac "uhapsio", a potom je silovao i ubio.

Nadzorna kamera u kolima snimila je lažno hapšenje, a jedan par primetio je iznajmljeno vozilo Kaznsa kako se zaustavlja sa upaljenim svetlima za opasnost. Žena je pretpostavila da je Sara sigurno uradila nešto loše, čim je policajac hapsi.

Snimak sa kamere pokazuje da je osumnjičeni oko 23.30 prebacio žrtvu u svoj automobil i odvezao je u ruralnu oblast severozapadno od Dovera, gde je napastvovao nesrećnu devojku.

Nije poznato kada je Kazns ubio Saru, ali se pretpostavlja da je to bilo pre 2.30 časova narednog jutra, pošto je tada njegov auto uhvaćen na snimku nadzorne kamere.

Kada je došao kući zakazao je deci pregled kod zubara

Tog jutra, oko 8.14 časova, on je viđen u kafeu u Doveru, pre nego što je iznajmljeni automobil vratio, pa Sarin telefon bacio u odvod za kišnu kanalizaciju.

Deo njene SIM kartice je kasnije pronađen u njegovim kolima.

Kazns se vratio kući u isto vreme kada bi došao iz noćne smene, pozvao je zubara i zakazao preglede za svoju decu.

Narednog dana kupio je benzin kako bi zapalio telo nesrećne devojke, koje je ostavio da gori, dok je završavao svoje "ostale obaveze".

Svedok je video veliki narandžasto - žuti plamen u šumi oko 12.45, 5. marta, što se uklapa sa ostatkom priče.

Kazns je kasnije tog dana kupio dva džaka, u koje je stavio telo i bacio ga u jezero, gde ga je policija kasnije pronašla.

Samo dan nakon monstruoznog ubistva, on se vratio u šumu sa ženom i decom.

- On je odveo porodicu na izlet i pustio svoju decu da se igraju na mestu gde je bilo sakriveno Sarino telo - rekao je tužilac tokom suđenja.

Pretpostavlja se da je, samo nekoliko minuta pre nego što je uhapšen, očistio svoj telefon, a kada mu je pokazana Sarina slika, Kazns je tvrdio da je nikada ranije nije video.

Bio je u finansijskim problemima

Kasnije je izjavio da je bio u finansijskim problemima i da je jedna banda vršila pritisak na njega da "pokupi devojke" i dovede ih njima.

Iako je nemoguće sažeti ono što je optuženi učinio Sari Everard u samo pet reči, ako bi to moralo da se uradi, onda bi bilo sasvim prikladno da te reči budu obmana, otmica, silovanje, davljenje i spaljivanje.

Osumnjičeni je na suđenju opisan kao veoma inteligentan i sumnjičav.

U trenutku ubistva dugovao je 29.000 funti (oko 33.500 evra), što je mnogo više nego što njegova plata pokriva.

Video: Američki policajac sa 9 hitaca izrešetao čoveka u invalidskim kolicima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA