Evropska unija priprema niz sankcija Rusiji

Ne mogu da kažem koje sankcije konkretno, razgovaraćemo o tome pre nego što postignemo sporazum, ali pripremamo kompletan paket sankcija, rekao je Žozep Borelj

  • 5
Evropska unija zastava Foto: Shutterstock

Evropska unija priprema "čitav set" sankcija prema Rusiji, o čemu će se razgovarati na samitu EU u četvrtak, rekao je novinarima visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj dolaskom na sastanak lidera 27 država EU u Briselu.

- Ne mogu da kažem (koje sankcije konkretno) razgovaraćemo o tome pre nego što postignemo sporazum, ali pripremamo kompletan paket sankcija - rekao je on.

Upitan da li će zemlje EU uspeti da postignu konsenzus po tom pitanju, Borel je rekao: "Da, ovog puta, da", prenosi TASS.

Zabrinutost zbog navodnih priprema Moskve za invaziju na Ukrajinu u poslednje vreme se sve više ističe na zapadu i u Kijevu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov osudio je ove izjave kao praznu i neosnovanu eskalaciju napetosti, ističući da Rusija nikome ne predstavlja pretnju. Istovremeno, pres-sekretar Kremlja nije isključio neke moguće provokacije da bi opravdao takve tvrdnje i upozorio da će pokušaji da se ukrajinski sukob reši silom poneti izuzetno ozbiljne posledice.

Video: Krajišnici iz Batajnice otpevali rođendansku pesmu Vladimiru Putinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miša

    16. decembar 2021 | 13:18

    EU propasti neće al' spasa joj nema. Jedva čekam da joj se ova džukačka politika prema Rusiji obije o glavu.

  • Nikolas

    16. decembar 2021 | 14:12

    NECE TO DA BUDE DOBRO ZA EU !!! GURATE RUSIJU PREMA KINI I INDIJI !!!

  • Koki

    16. decembar 2021 | 13:55

    A zasto sad?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA