Super tajfun odneo najmanje tri života: Filipini uništeni u oluji

Najmanje tri zrtve snažnog tajfuna na Filipinima

  • 1
Philippines Asia Storm Jay Labra

Najmanje tri osobe su poginule danas na Filipinima, nakon što je snažan tajfun prouzrokovao poplave u selima, koje su zarobile stanovnike na krovovima, vetar rušio drveće i izazvao nestašicu struje u južnim i centralnim ostrvskim provincijama.

Iz tih provincija je više od 300.000 stanovnika pobeglo na sigurno pre udara tajfuna, naveli su lokalni zvaničnici, a prenosi agencija AP.

Tajfun “Rai” je blago oslabio kada je juče zahvatio jugoistočnu obalu Filipina, ali je ostao destruktivan sa brzinom vetra od 155 kilometara na sat i udarima do 215 km na sat dok se kretao prema zapadu, naveli su meteorolozi.

Zvaničnici trenutno procenjuju obim štete i broj žrtava.

Svedoci govore o žestokim vetrovima koji su čupali krovove i rušili drveće, dok su se drugi suočili sa velikim poplavama koje su stanovnike zarobile na krovovima.

- Nikada u životu nisam doživeo takvu jačinu vetra, a nismo čak ni direktno pogođeni - izjavio je gradonačelnik Džeri Trenas iz centralnog grada Iloilo za AP, dodajući da je najmanje jedan stanovnik stradao.

Video: Užasne scene iz Japana, tajfun rušio kuće i nosio krovove

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    17. decembar 2021 | 09:15

    Ova kataklizma udara gde god je neka beda i sirotinja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA